Coinbase CEO’suna Göre Binance Anlaşmasıyla Yeni Bir Sayfa Açılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, kripto endüstrisinin Binance’in ABD Adalet Bakanlığıyla vardığı anlaşma sonrasında skandallarla dolu bir dönemi geride bırakabileceğini söyledi.

CNBC’ye konuşan Armstrong, “Binance’e yönelik yaptırım kararı, bu konuda bir nevi yeni bir sayfa açmamıza ve umarım tarihin bu bölümünü kapatmamıza olanak tanıyor.” dedi.

Binance, geçen hafta Adalet Bakanlığı ile 4,3 milyar dolarlık bir uzlaşma sağladı ve borsanın CEO’su Changpeng Zhao, kara para aklama yasalarını ihlal ettiğini kabul ederek CEO’luğu bırakma kararı aldı.

Armstrong, kriptonun esas olarak dolandırıcılık, kara para aklama ve terör finansmanı gibi kötü amaçlar için kullanıldığı söylemini kabul etmedi.

Coinbase CEO’su, “Kriptoda az miktarda yasa dışı faaliyet olduğu doğru ama gördüğümüz kadarıyla bu oran %1’den az. Nakit paranın yasa dışı kullanımına bakarsanız, çoğu zaman bundan daha fazladır.” dedi.

Coinbase şu anda, şirketin menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiaları üzerine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile gergin bir yasal savaşa girmiş durumda.

Bu noktada Armstrong, Coinbase’in davayla mücadele şansı konusunda çok iyi hissettiğini söyledi. Ayrıca SEC’nin eylemlerinin Coinbase’i denizaşırı ülkelere taşınmaya zorladığı fikrine de karşı çıkarak, şirketin hala kendi iç pazarına aktif olarak yatırım yaptığını ekledi.

“Kripto ekonomisini inşa etmeye ve finans sistemimizi global olarak değiştirme yardım eden çok fazla kripto şirketi var. Ancak bunların pek çoğu hala küçük startuplar.” diyen Armstrong, “Bence yasal düzenlemelere netlik kazandırılması özellikle kurumlardan daha fazla yatırım getirilmesine yardım edecek.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase CEO’suna Göre Binance Anlaşmasıyla Yeni Bir Sayfa Açılıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!