CEO’nun İstifası Sonrası Binance’de Ticaret Zorlaştı: Sıkıntı Yaşanacak Mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, CEO istifasının ardından alım-satım işlemlerinde ciddi likidite problemleri yaşadı.

Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile yaptığı anlaşma sonucunda 21 Kasım günü istifasını verdi. Bu istifanın ardından kripto para piyasasında çok ciddi düşüşler görülmese de Binance üzerindeki emir defteri likidetisi (Order Book Liquidity) kayda değer oranda azaldı.

Kaiko tarafından aktarın verilere göre borsadaki %0,1 ve %1 piyasa derinliği göstergeleriyle ölçülen likidite seviyesi CZ’nin istifasına paralel olarak %25’den fazla azaldı. Emir defterindeki %0,1’lik likidite 150 milyon doların altına gerilerken %1’lik kesimdeki likidite ise yaklaşık 180 milyon dolara düştü.

Verilere göre likidite üzerindeki düşüşler özellikle DOJ’un 21 Kasım günü TSİ 23.30’da gerçekleştirdiği toplantıya dakikalar düşüşünü hızlandırdı.

Piyasa derinliği alış ve satış emirlerinin yarattığı hacimlerin bir ortalamasını temsil ederken bu tarz likidite eksikleri balinalar için alım-satım koşullarını zorlaştırıyor. Fakat bu ayrıca bir kripto parayı %0,1 ve %1 oranında yukarı veya aşağı yönlü hareket ettirmenin bir gün öncesine kıyasla daha da kolaylaştığı anlamına geliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kaiko araştırmacısı Riyad Carey, yaşanan likidite kaybı hakkında şu ifadelere yer verdi:

Binance’in piyasa derinliği 24 saat öncesine göre %25-30 daha düşük seviyelere geldi. Düşüşün bu kadar eşit olması özellikle ilginç: %0,1, %1, %2, %4 derinlik seviyelerinde yaklaşık %25’lik bir düşüş. Normalde farklı seviyeler bir ölçüde bağımsız hareket eder.

CEO’nun İstifası Sonrası Binance’de Ticaret Zorlaştı: Sıkıntı Yaşanacak Mı? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CEO’nun İstifası Sonrası Binance’de Ticaret Zorlaştı: Sıkıntı Yaşanacak Mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!