Microsoft ve Nvidia hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft (MSFT) hisseleri, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın görevden alınmasının ardından 20 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 378,81 dolara ulaştı. Benzer bir şekilde Nvidia (NVDA) hisseleri de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 499,60 doları gördü.

OpenAI’ın ChatGPT’si gibi üretken yapay zekâ modellerinin ortaya çıkması her iki şirketin hisselerinin de son birkaç yılda hızla yükselmesini sağladı. 

Birçok uzman, Microsoft hisselerindeki bu yükselişini, eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ın işe alınmasına bağladı.

Altman, 17 Kasım’da sürpriz bir duyuruyla OpenAI’ın yönetim kurulu tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başlangıçta yerine geçici olarak şirketin CTO’su Mira Murati getirildi. Daha sonra ise Murati’nin yerini eski Twitch CEO’su ve kurucu ortağı Emmett Shear aldı. 

first and last time i ever wear one of these pic.twitter.com/u3iKwyWj0a

— Sam Altman (@sama) November 19, 2023

Bununla birlikte hem Altman hem de OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman’ın Satya Nadella liderliğindeki şirketin OpenAI’a yaklaşık 13 milyar dolar yatırım yapmış olmasına karşın Microsoft’ta yeni bir AI bölümünün başına geçmeyi kabul ettikleri bildirildi.

Microsoft hisseleri, bu haber üzerine yükselişe geçse de kazançlar 2023’ün büyük bölümünde tüm sektör için sabit bir yapıda yer aldı. Diğer pek çok yapay zekâ hissesi, şu anda sıralamada yer alan IBM ve Tencent de dahil olmak üzere en dikkate değer kazanç sağlayanların (Microsoft ve Nvidia) yanı sıra yüksek getiri performansı sergiledi.

Nvidia’nın kazanımları, şirketin yapay zekâ eğitim donanımı konusunda konumunu güçlendirmesiyle ortyaya çıktı. Şirket, GPU’lar sebebiyle pazarda aslan payını elinde tutmayı sürdürdü. 

Bununla birlikte Altman ve Microsoft’un durumu da şu anda belirsizliğini koruyor. OpenAI çalışanlarının bir kısmı, şirketin Altman’a görevini iade etmediği takdirde greve gideceğini belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Microsoft ve Nvidia hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!