Bitcoin ve Ethereum Aktif Arzı Dipte: Azalan Coin Miktarı Bir Sinyal Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) bir yıl içerisinde aktif olan arzı tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Kripto para piyasasında pozitif rüzgarlar eserken Bitcoin ve Ethereum’un dolaşımdaki arzı 2022 yılında rekor düşük seviyelere geriledi. The Block tarafından sunulan on-chain verilerine göre Bitcoin ve Ethereum arzı 2017 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Verilere göre geçtiğimiz yıl dolaşımdaki Bitcoin arzının sadece %30,12’si ve Ethereum’un da dolaşımdaki arzının %39,15’i hareket etti.

Bitcoin arzının en çok aktif olduğu dönem Mart 2017 ile Mart 2018 arası olarak kayıtlara geçerken bu durum Ethereum’da Temmuz 2016 ve 2017 arasında gerçekleşti.

Mart 2017-2018 yılları arasında Bitcoin arzının %59’undan fazlası, Temmuz 2016-2017 yılları arasında ise Ethereum arzının %86’sından fazlası aktif olarak yer alıyordu.

Ayrıca verilere göre Bitcoin ve Ethereum’da üç ve beş yıldır hareket ettirilmeyen BTC ve ETH yüzdesi de rekor düşük seviyelerde seyrediyor. Bitcoin’in son üç yılda el değiştiren dolaşımdaki arzı 2019 yılındaki %73 seviyesinden geçen yıl %58,58’e gerilerken beş yıllık aktif arz ise %83’ten %70,13’e geriledi.

Bitcoin ve Ethereum’un aktif arzının bu denli düşük seviyelerde olmasına karşılık ağ aktivitelerinde yaşanan artış orta ve uzun vadede oldukça olumlu veriler olarak yorumlanıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve Ethereum Aktif Arzı Dipte: Azalan Coin Miktarı Bir Sinyal Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!