FED Tutanakları Bugün Açıklanıyor: Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) tutanaklarının Bitcoin’de bir etkisi olacağı düşünülmüyor. 

FED tutanakları TSİ bugün saat 22.00’de açıklanacak. ABD’nin para politikasının yönünü ve bunun piyasalar üzerindeki muhtemel etkisi hakkında bir bilgi sağlayan tutanakların Bitcoin’de bir etki yaratması beklenmiyor.

FED, 1 Kasım’da yapılan toplantının sonucunda faiz oranlarını %5,25 ile %5,5 aralığında sabit bırakmıştı. Toplantılar sonrası FED Başkanı Jerome Powell, işgücü piyasasındaki ve tüketici harcamalarındaki gücün daha fazla parasal sıkılaştırmaya yol açabileceğini ima etmişti.

Söz konusu açıklamaların bir benzerinin de bugün yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz dönemde açıklanan ABD İşsizlik, Tarım Dışı İstihdam verisi ve enflasyon oranları faiz oranlarındaki indirim beklentilerini artırmıştı.

Hollanda merkezli dev banka ING’nin analistleri, son verilerin göz önüne alındığında tutanakların piyasayı çok az etkileyeceğini söyledi.

Dünyanın en büyük bankalarından Citi’nin de yer aldığı bazı analistler, bugün açıklanacak FED tutanaklarına merkez bankasının daha sert maddeler ekleyeceğini düşünüyor.

Analistler ayrıca tutanakların toplantı sonrasında belirlendiği ve enflasyonu düşürmek için piyasanın sıkı kalmaya devam etmesi gerektiği sonucunun çıkacağını düşünüyor. Bu durumunda piyasanın sınırlı bir tepki vermesine yol açacağı tahmin ediliyor.

Hal böyle olunca ABD Borsaları ve genel piyasanın düşük tepki vermesi durumunda Bitcoin’in de tepkisinin sınırlı kalacağı öngörülüyor.

FED Tutanakları Bugün Açıklanıyor: Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Tutanakları Bugün Açıklanıyor: Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!