Deribit’te Bitcoin Açık Opsiyonları Boğa Dönemini Aştı: 15 Milyar Dolar ile Zirvede!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para opsiyon borsası Deribit üzerindeki Bitcoin açık pozisyon (open interest) oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Deribit tarafından sağlanan verilere göre 15 Kasım günü platform üzerindeki Bitcoin (BTC) açok pozisyon miktarı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 15 milyar dolara yükseldi. Açık pozisyon özelinde yaşanan bu artış, opsiyon piyasalarına yönelik artan ilgi ve dolgun likiditenin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Platformdaki açık pozisyon verisi eylül sonundan bu yana iki kattan fazla arttı. Söz konusu veriler Ekim 2021’deki boğa piyasası günlerinde 14,36 milyar dolar civarında seyrederken bu seviye de uzun zaman sonra kırılmış oldu.

Açık pozisyon henüz kullanılmamış opsiyon sözleşmelerinin toplam sayısını ifade etmektedir. Açık pozisyon verilerinde bir artış olduğunda, yatırımcıların söz konusu parite özelinde yeni sözleşmeler yarattığı ve mevcut sözleşmelerine eklendiği anlaşılmaktadır. Deribit’te bir opsiyon sözleşmesi bir Bitcoin’i temsil etmektedir.

Konu hakkında açıklamada bulunan Deribit Ticari İşler Müdürü Luuk Strijers, ilk kez Bitcoin opsiyonlarında dönen hacmin Bitcoin vadeli işlemlerindeki hacmi geride bıraktığını vurguladı:

Bitcoin opsiyonlarına yönelik toplam açık ilgi ilk kez Bitcoin vadeli işlemlerini aştı. Bu değişim, piyasanın olgunlaştığını ve karmaşıklığının arttığını gösteriyor. Bu gelişme yatırımcılar arasında stratejik bir araç olarak opsiyonların artan tercihinin altını çiziyor; ister pozisyon alma, ister riskten korunma, isterse de geçerli volatilitede son dönemde yaşanan artıştan yararlanma amacıyla olsun. Bu, piyasanın gelişen karmaşıklığının açık bir kanıtıdır.

Deribit 25 milyar dolarlık küresel opsiyon piyasasının yaklaşık %87’sine ev sahipliği yaparak öncü bir konumda bulunmaktadır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Deribit’te Bitcoin Açık Opsiyonları Boğa Dönemini Aştı: 15 Milyar Dolar ile Zirvede!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!