Apple, Kripto Ile Ödeme Teknolojisini Engellediği Için Dava Edildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel teknoloji devi Apple, ödemeler pazarında rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla tüketici davalarıyla karşı karşıya kaldı. Davacılar, Apple’ın cihazlarında bulunan eşler arası ödeme seçeneklerini kısıtlamadığını iddia etti ve iOS ödeme uygulamalarından kripto teknolojisini engellediğini öne sürdü.

Apple, Kripto Ile Ödeme Teknolojisini Engellediği Için Dava Edildi!

ABD’nin Kaliforniya bölge mahkemesinde açılan davada, Apple’ın PayPal’ın Venmo’su ve Block’un Cash App’i ile rekabete aykırı anlaşmalar yaptığı belirtiliyor. Apple’ın bu anlaşmalar kapsamında kripto teknolojisinin kullanımını sınırladığı ve kullanıcıları yüksek fiyatları ödemeye zorladığı iddia ediliyor.

Davacılar, Apple’ın anlaşmalar ve kripto teknolojisinin engellenmesiyle rekabete aykırı davrandığını savunuyor. Apple’ın iPhone ve iPad’lerdeki uygulamalar üzerinde sınırsız kontrol uyguladığı belirtiliyor. Şirketin teknoloji ve sözleşmeye dayalı kısıtlamalar uyguladığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, yeni piyasaya sürülecek iOS P2P ödeme uygulamalarında da kripto teknolojisinin engellenmeye zorlanabileceği iddia ediliyor.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple, Kripto Ile Ödeme Teknolojisini Engellediği Için Dava Edildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!