Bloomberg Analisti SEC’nin Bitcoin ETF Hamlesini Yorumladı: İyiye İşaret!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, spot Bitcoin (BTC) ETF başvuru sürecine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eric Balchunas 17 Kasım tarihli paylaşımında spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) sürece ilişkin yeni hamlesine dair dikkat çeken ayrıntılara yer verdi. Balchunas SEC’nin Trading & Markets bölümünün bu hafta ABD merkezli borsalarla Bitcoin ETF’leri hakkında iletişime geçtiğini belirtti.

Ortaya çıkan bu gelişmeyi olumlu bir haber olarak nitelendiren Balchunas, açıklamasının satır aralarında şu ifadelere yer verdi:

SEC’in Trading & Markets bölümünün bu hafta spot Bitcoin ETF 19b-4’lerinde borsalarla iletişim kurduğu, ETF’lerin nakit oluşturmayı (mal karşılığı olmayan) tercih etmelerini istediği ve borsalardan önümüzdeki haftalarda düzeltmeler yapmalarını istediği duyumları var. Bu beklendik bir durum olmasına rağmen yine de olumlu bir işaret.

SEC’nin bu talebini aracı kurumların Bitcoin ile değil nakit ile iş yapmasına yönelik bir adım olarak yorumlayan deneyimli isim, aynı zamanda ihraççı kuruluşların ve borsaların Bitcoin işlemleri için üçüncü taraf kurumlara ihtiyaç duymadan hareket etmesine de olanak sağlayacağını öne sürdü.

Öte yandan şimdiye kadar sadece 2-3 başvuru sahibinin nakit yaratma yöntemini hesaba kattığını belirten analist, bu durumun başvuruların yeniden güncellenmesiyle sonuçlanabileceğini ima etti. Yine de 2024 yılının başı için ETF onayı gelme ihtimalinin %90 olduğunu ve bu son gelişmenin %90’lık ihtimal üzerinde pek bir şey değiştirmediğini söyledi.

Balchunas’ın açıklamalarına paralel olarak gönderi paylaşan bir diğer Bloomberg analisti James Seyffart, Franklin Templeton’ın spot Bitcoin ETF’inin erteleneceğini öne sürdü.

Seyffart tahmininde haklı çıktı ve SEC kısa süre sonra hem Global X’in hem de Franklin Templeton’ın spot Bitcoin ETF başvurularını ertelediğini açıkladı.

Analist tarafından yapılan duyurunun ardından hızlı bir teki veren Bitcoin, 17 Kasım TSİ 20.00 sularında 35.980 dolardan 36.900 dolar bandına kadar yükseldi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analisti SEC’nin Bitcoin ETF Hamlesini Yorumladı: İyiye İşaret!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!