Bitcoin Boğası Başladı Mı? İşte Kanıtlayan 3 Önemli Sinyal!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) haftalardır yükseliş yönlü ivmesini korurken analistler bu 3 grafiğin boğanın başladığına dair emareler taşıdığına işaret etti.

Bitcoin ve genel olarak kripto para piyasası yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ederken 3 farklı parametre yükselişin devam edebileceğini işaret etti.

Uzmanlara göre 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirilerinde yaşanan düşüş, küresel çaptaki merkez bankalarının daha gevşek para politikalarına yönelmesi ve ABD’nin içinde bulunduğu finansal koşullar başta kripto paralar olmak üzere risk ürünleri için olumlu bir tablo çizdi.

Öte yandan yaklaşık 2 senedir sıkılaştırma yönlü faiz politikası benimseyen ABD Merkez Bankası’nın (FED) 2024 yılında daha gevşek faiz politikası benimseyeceğine yönelik sinyaller olumlu göstergeler arasında yer aldı.

Piyasa analistlerine göre Covid pandemisiyle birlikte şişen global çaplı enflasyon azalıyor ve merkez bankaları daha çok para basımına yönelik harekete geçmek isteyebilirler. Olası para basımı ise başta risk ürünlerine olan nakit akışını hızlandırabilir ve kripto para piyasasına yükselişin devamı için yeni bir yakıt sağlayabilir.

ABD Finansal Koşullar Endeksini (FCI) olarak adlandırılan veri ise ABD’nin gevşek para politikalarına hızla geri döndüğünü gözler önüne serdi. Bu endeks birkaç hafta önce görülen yılın en yüksek seviyesi 100,74’ten 100’ün altına düşerek eylül ve ekim aylarında görülen tüm sıkılaştırmayı tek kalemde geri aldı.

Öte yandan 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirilerinin grafiği de düşün devam edeceğini gösteriyor. Bu risk ürünleri için ciddi pozitif sinyallerden bir tanesini temsil ediyor. Söz konusu veri ABD hazinesinin ay başında tahvil alımlarını yavaşlattığını açıklamasından bu yana 50 baz puan düşerek %4,43’e geriledi.

Uzmanlar ayrıca günlük grafikte oluşan omuz baş omuz (OBO) formasyonunun düşüşün devamına işaret ettiğini vurguladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Boğası Başladı Mı? İşte Kanıtlayan 3 Önemli Sinyal!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!