Bitcoin’de Son Durum: Kimler Satıyor, Kimler Toplamaya Devam Ediyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 36 bin dolar seviyesinde konsolide olmaya devam ederken uzun vadeli yatırımcılar düşüşleri fırsat bilerek alım yapmaya devam ediyor.

On-chain veri platformu CryptoQuant tarafından aktarılan veriler ve uzman yorumları Bitcoin yatırımcılarının güncel durumunu ortaya koydu.

Verilere göre Bitcoin fiyatında yaşanan son yükselişlere rağmen, uzun süre elinde tutmayı planlayanlar Bitcoin’lerini satmadı.

Öte yandan kısa vadeli alım-satım yapan yatırımcılar ise Bitcoinlerinin büyük bir kısmını dalgalanmalar esnasında sattı. Fakat bu satışlar fiyatta gözle görülür şekilde olumsuz etkiler yaratmadı. Bu aşamada dikkat çeken nokta ise uzun vadeli yatırımcıların kısa vadeli yatırımcıların sattığı Bitcoin’leri aldığına dair veriler oldu.

Görünen o ki uzun vadeli yatırımcılar kısa vadeli yatırımcıların yarattığı kısa vadeli düşüşleri fırsat bilerek alımlarına devam ediyor.

Bir kripto paranın içsel değeri ve piyasa fiyatı arasındaki farkın hesaplanmasıyla ortaya çıkan “Market Value to Realized Value” (MVRV) yöntemiyle ulaşılan veriler ise 2 puanın altı gibi olumlu bir bölgede seyrediyor.

MVRV 2’nin üzerinde olunca bu durum genellikle uzun vadeli yatırımcıların kar satışı yapmaya başladıkları anlamına gelirken 2’nin alı ise uzun vadeli yatırımcıların daha çok alım yönlü baktığı şeklinde yorumlanıyor.

Bitcoin yaklaşık 1 aydır 34 bin dolar ile 38 bin dolar arasında bir bantta konsolide hareketlerine devam ediyor. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,1 düşüş yaşayan BTC, yazım esnasında 36.360 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’de Son Durum: Kimler Satıyor, Kimler Toplamaya Devam Ediyor? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Son Durum: Kimler Satıyor, Kimler Toplamaya Devam Ediyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!