Paxos, Singapur’da USD stablecoin çıkarmak için onayı aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto altyapı firması Paxos, ABD doları destekli bir stablecoin piyasaya sürmek amacıyla Singapur’un piyasa düzenleyici kurumundan prensipte onay aldı.

Paxos, 15 Kasım tarihinde yaptığı açıklama ile Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) yeni kuruluşu Paxos Digital Singapore Pte. Ltd. için ilk onayı aldığını açıkladı. Dijital ödeme hizmetleri sunacak firma, MAS’ın önerdiği stablecoin düzenlemeleri kapsamında yasal bir USD stablecoin çıkarmayı planladığını vurguladı.

Paxos, tam onay alındıktan sonra Singapur’da stablecoin çıkarmak amacıyla kurumsal müşterilerle ortaklık kurabileceğini bildirdi.

Paxos strateji başkanı Walter Hessert, “ABD dolarına yönelik küresel talep hiç bu kadar güçlü olmamıştı ancak ABD dışındaki tüketicilerin güvenli ve yasal bir biçimde dolar almaları halen zor. MAS’tan gelen bu onay, Paxos’un yasal düzenlemelere tabi platformunu dünya çapında daha fazla kullanıcıya ulaştırmasını sağlayacaktır” dedi.  

15 Ağustos tarihinde MAS, Singapur doları, euro, İngiliz sterlini ve ABD doları gibi G10 para birimlerinin değerine çıpalanmış ve dolaşımdaki miktarı 5 milyon Singapur dolarını (3,7 milyon dolar) aşan, banka dışı ihraç edilmiş stablecoinleri düzenlemeye yönelik nihai kararını açıklamıştı.

@MAS_sg has announced the features of a new regulatory framework that seeks to ensure a high degree of value stability for #stablecoins regulated in #Singapore. https://t.co/j12QambGIJ pic.twitter.com/LBUoOGY16P

— MAS (@MAS_sg) August 15, 2023

İlgili: Tether, USDT büyüme ivmesini ETF heyecanına bağladı

7 Ağustos tarihinde PayPal, Paxos tarafından çıkarılan USD destekli stablecoin’ini (PYUSD) piyasaya sürmüştü.

Paxos daha önce, Binance’in yakın zamanda piyasadan kaldırma kararı aldığı BUSD stablecoin’ini piyasaya sürmüştü ancak New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın stablecoin’i yasa dışı ilan etmesinin ardından Paxos’un token ihracını durdurması emredilmişti.   

Paxos, tüm stablecoin’lerin tamamen ABD doları ve nakit eşdeğerleri tarafından desteklendiğini açıkladı ve uyumluluğu sağlamak amacıyla aylık beyanlar ve raporlar yayımladığını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Paxos, Singapur’da USD stablecoin çıkarmak için onayı aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!