Analiste Göre Bitcoin, Yıl Sonuna Kadar 40.000 Doları Geçebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal hizmetler şirketi Matrixport’un analizine göre Bitcoin, yıl sonuna kadar değerlenmeye devam edebilir.

Opsiyon piyasalarındaki pozisyonları ve Fed’in güvercin politikasını değerlendiren Matrixport ekibi, “Bitcoin’in yıl sonuna kadar 40.000, hatta belki 45.000 dolara” çıkabileceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyatı bu yıl içerisinde halihazırda ikiye katlanmış durumda. CoinGecko verilerine göre fiyat son 30 gün içerisinde %30’dan fazla yükseldi.

Fiyattaki bu yükseliş sonrasında alım opsiyonlarına gösterilen talep büyüdü. Matrixport ekibinden Markus Thielen, piyasa yapıcıların bu talep karşısında daha fazla Bitcoin alıp kendilerini fiyattaki yükselişten kaynaklanan riskten koruyacaklarını düşünüyor.

Bunun Bitcoin fiyatının yükselmesine yardımcı olması bekleniyor. Thielen, şunu söyledi:

“24 Kasım ve 29 Aralık’ta sırasıyla 3,7 milyar ve 5,4 milyar dolarlık açık pozisyondan oluşmak üzere opsiyonlar için iki devasa vade dolumu var. Satım opsiyonlarından %85 kadar fazla alım opsiyonu var ve bunlar içerisinde kullanım fiyatı en kayda değer olan, 40.000 dolarlık opsiyonlar. 40.000 dolara yaklaşıldıkça kendisini riskten korumak için Bitcoin alan kişilerin sayısı da artacak.”

Thielen, Bitcoin’in bu seviyeye ulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Thielen, ABD’de azalan enflasyon oranının ve Fed politikalarının da Bitcoin fiyatına destek olacağını öngörüyor. Thielen ABD’deki Tüketici Fiyat Endeksi’nin önümüzdeki yıl Fed’in %2’lik hedefinin altına düşmesini bekliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analiste Göre Bitcoin, Yıl Sonuna Kadar 40.000 Doları Geçebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!