2023 yılında Bitcoin milyonerlerinin sayısı üçe katlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değeri 1 milyon dolar ve üzerinde Bitcoin tutan kripto cüzdan adreslerinin sayısı bu yıl üç kattan fazla artış gösterdi.

BitInfoCharts verileri, 1 Ocak tarihinde sayısı 23.795 olan milyoner cüzdan sayısının son 11 ayda yüzde 237 artarak şu anda 81.925’e yükseldiğini ortaya koydu. 

Şu anda 81.925 cüzdan adresinde 1 milyon dolardan fazla BTC bulunuyor. Kaynak: BitInfoCharts

Milyoner cüzdanların çoğu bireysel kullanıcılarla bire bir ilişkili değil. Milyoner cüzdanların çoğu kripto borsalarına ve finans kurumlarına ait.

Glassnode verileri, 1 milyon dolardan fazla değere sahip Bitcoin tutan cüzdan sayısının Kasım 2021 tarihindeki son boğa piyasasının zirvesinde en yüksek noktaya ulaştığını ve Bitcoin’in 10 Kasım 2021 tarihindeki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara ulaşmasından bir gün önce, 9 Kasım 2021 tarihinde 112.573 adresle rekor kırdığını gösterdi.

“Milyoner” Bitcoin cüzdanlarının sayısı yılın başından bu yana yüzde 237’den fazla arttı. Kaynak Glassnode  

Bunun yanında “wholecoiners” olarak adlandırılan ve en az 1 BTC bakiyesi olan cüzdanların sayısı yılın başından bu yana bir miktar arttı. 1 Ocak tarihinde 978.197 olan bu cüzdanların sayısı yüzde 4’lük artışla 1.018.015’e ulaştı.

Wholecoiner sayısı yılın Ocak ayından itibaren yüzde 4 oranında arttı. Kaynak Glassnode  

2018 yılından bu yana wholecoiner sayısındaki en büyük artış, geçen yıl Nisan ve Aralık ayları arasında gerçekleşti. Bu artış, bir dizi önemli kripto piyasası kırılmasından kaynaklanan daha geniş fiyat düşüşlerine rağmen gerçekleşti.

Bitcoin şu anda geçen aya göre yüzde 38’lik artışla yaklaşık 37.100 dolardadan işlem görüyor. Bitcoin fiyatı, bekleyen çok sayıda spot borsa yatırım fonu (ETF) ürününe yönelik piyasa coşkusuyla yükseldi.  Bitcoin is currently changing hands for nearly $37,100, up 38% over the 

Bloomberg ETF analistleri, spot Bitcoin ETF’inin 10 Ocak tarihine kadar onaylanma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu iddia ederken, birçok kişi bunu önemli bir fiyat rallisinin takip etmesini bekliyor.  

I’ve gotten a lot of questions regarding my current view on Spot #Bitcoin ETFs over the last couple weeks. This is the first section of the note I put out yesterday with @EricBalchunas.

TLDR: Our view hasn’t changed much https://t.co/dRAm5IsdQf pic.twitter.com/Htsi3n2XxV

— James Seyffart (@JSeyff) October 13, 2023

Piyasadaki yükseliş eğilimine rağmen tüm analistler spot Bitcoin ETF onayının bir sonraki boğa koşusunu başlatacağına ikna olmuş değil.

CMC Markets analisti Tina Teng ise onayın kripto endüstrisi için olumlu olacağını ancak hem Bitcoin’in hem de daha geniş makro manzaranın, trendin tamamen terse döndüğünü onaylamak için yeterli olmadığını iddia etti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2023 yılında Bitcoin milyonerlerinin sayısı üçe katlandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!