Bitcoin ETF’lerinin kurumsal olarak benimsenmesi çok yakın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital kurucusu Mike Novogratz, yatırımcılara 2024 yılının kripto paraların kurumsal olarak benimsenmesiyle iyi geçeceğini ve bunda spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onaylanmasının büyük payı olacağını dile getirdi.

Galaxy Digital’in 9 Kasım tarihinde, üçüncü çeyrek karları ile ilgili yaptığı açıklamalar sırasında Novogratz, ETF onaylarının artık bir an meselesi olduğuna inandığını vurguladı. Fon yöneticisi, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde, Invesco ile ortak olarak, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na spot Bitcoin ve Ethereum ETF başvuruları yaptı. 

Yatırımcı duyarlılığı Kasım 2023 tarihinde yükselişe geçti ve önde gelen ETF analistleri, SEC’in Ocak 2024 tarihine kadar 12 büyük spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylayacağını iddia etti.
Novogratz, üçüncü çeyrek kar açıklamaları sırasında “2024 tam anlamıyla kurumsal benimseme yılı olacak. İlk olarak Bitcoin ETF onayı gelecek ve bunu Ethereum ETF onayı izleyecek” dedi ve ekledi:

Kurumlar daha rahat hale geldikçe, hükümet de Bitcoin’i yasal hale getiren onayları verirse, kaynak sağlayıcıların geri kalanının bunun dışındaki şeylere bakmaya başladığını göreceksiniz. Böylece para bu alana akacak.

Novogratz, kurumsal yatırımların 2025 yılında, tokenizasyon ve yatırımların da artmasıyla zirveye ulaşabileceğini de sözlerine ekledi. Galaxy Digital CEO’su, ABD ortamı için odak noktasının, dolar destekli stablecoinlerin daha geniş kripto para ekosisteminde merkezi bir dişli görevi görmesini sağlamak olması gerektiğini de vurguladı ve devam etti:

Dolar baskın bir piyasa olmaya devam edeceğiz. Değerlerimizi yansıtan ve dünya çapında kabul gören dolar destekli bir stablecoin’e sahip olmamız iyi olur.

Novogratz’a göre, Bitcoin ETF’i kripto para alanına kurumsal güven ve önemli miktarda finansman getirecek. 

Mike Novogratz, ETF’lerle ilgili başka neler söyledi?

Novogratz, “Bu ETF hepimize nefes alma alanı sağlıyor, sisteme hayat veriyor. Bu da diğer şeylerin gelişmesini sağlayan sermayeyi piyasaya getiriyor. Kripto piyasasına uzun vadede bakarsanız, hedefe doğru ilerlediğimizi görürsünüz” diyerek devam etti.

Görüşme sırasında Ether spot ETF’inin potansiyel etkileri de gündeme geldi. Galaxy Digital CEO’su, Ethereum’un doğrulama modelinin stake modeline ve stake getirilerine dayandığı göz önüne alındığında, olası onayın bir Bitcoin ETF’i kadar iyi karşılanmayabileceğini iddia etti.

Novogratz, “Stake ödüllerini gerçekten atlayan bir ETF bulamadıkları sürece, bizim gibi insanlar için Ethereum’a sahip olmaktan ve onu stake etmekten daha düşük karlı bir ürün olacak” dedi. 
Yatırımcıların stake etme yöntemine bağlı olarak yüzde 4 ile yüzde 7 arasında getiri elde etmek istemeleri halinde teknik farkın önemli olacağını da sözlerine ekleyen Novogratz, farklı blokzincirlerin ve bunların yerel token’larının “bir amaca hizmet etmesi” ve uzun vadede değerlerini korumak için “üzerlerine inşa edilmiş şeylere” sahip olması gerektiğini vurguladı ve faydalılığın önemli bir faktör olmaya devam edeceğini belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’lerinin kurumsal olarak benimsenmesi çok yakın
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!