Son Dönemde 14x Yapan Altcoin Balinalar Tarafından Vuruldu: Yüzde 40 Düşüş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağustos ayından bu yana 14 kat yükselen Tellor Tributes’in (TRB) 3 büyük balinasından milyonlarca dolar değerinde transfer gelince fiyat kötü etkilendi.

Aylardır sürdürdüğü yükseliş hareketiyle sık sık gündeme gelen ve birçok short (kısa) yönlü vadeli işlemler oyuncusunun tasfiye olmasına yol açan TRB, kısa sürede %40 düştü.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre 3 büyük TRB balinası 9 Kasım günü 17,3 milyon dolar değerinde 157,2 milyon TRB‘yi kripto para borsası Binance’e gönderdi. Toplam arzın %6,15’ine tekabül eden bu denli büyük bir transferin ardından piyasada panik satışı görüldü.

TRB satan 3 balina cüzdanının ikisinde transfer sonrasında hiç TRB kalmadı. Fakat “0xC75…8ed1” isimli balina cüzdanında halen daha 5,6 milyon dolar değerinde TRB bulunuyor.

Dolaşımdaki arzın çoğu bu 5 adreste

Etherscan verilerine bakıldığında “0xCc…8b8” isimli bir cüzdan, dolaşımdaki TRB arzının %17,2’sine denk gelen 441 milyon TRB‘ye ev sahipliği yapıyor. Bu cüzdanın Tellor ekibine ait olduğu düşünülüyor.

Kripto para borsası Binance’in 14 numaralı sıcak cüzdanında ise %12’lik bir arza tekabül eden 308 milyon TRB tutuluyor. Ayrıca Binance’in 8 numaralı bir diğer sıcak cüzdanında dolaşımdaki arzın %3,9’una denk gelen 100 milyon adet TRB bulunuyor.

“0x65…04c2” isimli bir anonim cüzdan ise dolaşımdaki arzın %4,3’üne karşılık gelen 111 milyon TRB’yi barındırıyor.

Genel tabloya baktığımızda projeye ait dolaşımdaki varlıkların %21,1‘i Binance’de, geriye kalan %25’lik dolaşımdaki arz ise toplamda 5 farklı cüzdanda tutuluyor. Dolaşımdaki arzın ciddi bir bölümünün sınırlı sayıdaki cüzdan tarafından kontrol edildiği bu gibi projeler fiyat manipülasyonlarına çok daha açık oluyor.

CoinGecko verilerine göre satış haberlerinin ardından yaklaşık %40 düşen TRB 142,8 dolar seviyesinden 86,67 dolara geriledi. TRB yazım esnasında 97,8 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Son Dönemde 14x Yapan Altcoin Balinalar Tarafından Vuruldu: Yüzde 40 Düşüş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!