Kripto Para Borsası Saldırıya Uğradı, Kısa Sürede Milyonlar Çalındı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya merkezli kripto borsası CoinSpot milyonlarca dolar değerinde siber saldırıya uğradı.

Kripto para borsası CoinSpot, 8 Kasım günü siber saldırıya uğradı. Konuya ışık tutan isimler blokzinciri dedektifi ZachXBT ve blokzinciri güvenlik firması CertiK oldu.

ZachXBT tarafından Telegram aracılığıyla aktarılan verilere göre saldırgan, CoinSpot’un 2 farklı sıcak cüzdanından yaklaşık 2,4 milyon dolar değerinde toplam 1.262 Ethereum çaldı. CertiK yaşananları en az bir CoinSpot sıcak cüzdanında “potansiyel bir özel anahtar saldırısı” olarak nitelendirdi.

Hackerın ilk işlemi Uniswap (UNI) aracılığıyla 450 ETH’yi 24 Wrapped Bitcoin’e (WBTC) çevirmek oldu. Kısa süre sonra Thorchain aracılığıyla 831 ETH’yi yine WBTC, USD Coin (USDC) ve Tether’e (USDT) dönüştürdü.

Ardından saldırgan WBTC’ye dönüştürdüğü varlıkları gizlilik platformları ThorChain ve Wan Bridge aracılığıyla Bitcoin ağına köprüledi. Bu işleminden sonra elindeki WBTC’leri farklı cüzdanlara göndermeye başladı. Öncelikle varlıkların hepsini 4 farklı cüzdana gönderdi. ardından bu 4 cüzdan elindeki Bitcoinleri küçük parçalar halinde onlarca farklı cüzdana transfer etti.

CoinSpot konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Kripto Para Borsası Saldırıya Uğradı, Kısa Sürede Milyonlar Çalındı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Borsası Saldırıya Uğradı, Kısa Sürede Milyonlar Çalındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!