BTC’nin 37 bin doları bulan rallisinde ‘Amerikalıların’ parmağı var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Kasım tarihinde Bitcoin (BTC) fiyatının 37 bin dolara yaklaşmasıyla yatırımcılar şaşkınlığa uğradı.

BTC/USD saatlik grafik. Kaynak: TradingView

ABD Bitcoin’i yukarı “itiyor”

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler, BTC/USD paritesinin günlük kapanışın ardından 36 bin doları geçtiğini gösterdi. Parite Bitstamp’te 36.864 dolara ulaşarak, Mayıs 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü. 

Bir gün önce piyasa katılımcıları arasında hakim endişeler nedeniyle teklif likiditesi düşerek 34 bin dolar seviyesinin yeniden test edilmesi mümkün görünmeye başlamıştı. Ancak, bu durum gerçekleşmedi ve Amerika Birleşik Devletleri işlem saatlerinde yukarı yönlü hareket yaşandı. 

Kripto para analiz firması CryptoSlate’in veri analisti James Van Straten yaptığı son araştırmada, “Uzaktan bakıldığında, ABD’de 2022 başından bu yana Bitcoin’de en fazla yükseliş beklenen dönemin bu dönem olduğu görülüyor” sözlerine yer verdi.

Van Straten, ABD’li alıcıların ralliyi sürdürdüğünü gösteren zincir üstü analiz firması Glassnode’un verilerine de atıfta bulundu.

Kripto para araştırma firması Reflexivity’nin kurucu ortağı William Clemente ise “Bu işi Amerikalılar taşıyor” dedi.

ABD işlem saatlerinde Bitcoin’in aylık fiyat değişimi. Kaynak: Glassnode 

Diğer araştırmacılar ise yenilenen yükseliş eğiliminin ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onay potansiyeline bağlı olabileceğini değerlendirdi. 

Her ne kadar 2024’e kadar onay gelmesi beklenmese de 9 Kasım tarihi, piyasa düzenleyicilerden uzun zamandır beklenen duyurunun gelebileceği dönemin başlangıcı oldu. Bloomberg Intelligence araştırma analisti James Seyffart konuyla ilgili olarak, “Spot Bitcoin ETF onayları için 10 Ocak tarihine kadar yüzde 90 şansımız olduğuna inanıyoruz” dedi ve şu şekilde devam etti:

Ancak onay daha erken gelirse, mevcut tüm başvuru sahipleri için onay dalgasının geleceği bir zaman aralığına giriyoruz giriyoruz.

Finansal yorumcu Tedtalksmacro ise kendi yazısının bir kısmında “BTC her an bir ETF kararı çıkacakmış gibi işlem görüyor” diyerek Seyffart’a katıldığını belirtti.

BTC/USD hjaftalık grafik. Kaynak: TradingView

BTC fiyatlarındaki artış tahminleri aştı

Piyasa durumu incelendiğinde, uzun süredir gözlem yapan kişiler arasında olumlu bir şaşkınlık olduğu görülüyor. Zincir üstü izleme kaynağı Material Indicators kurucu ortağı Keith Alan, daha önce görülmemiş biçimde, kendi ticaret araçlarının ikisinde de sinyallerin doğrulanamadığını belirtti.  

Needless to say, the Trend Precognition ⬇️ signals on the BTC Weekly chart invalidated after the push above $36k. First time I’ve seen that happen when both algos had signals on the same candle. https://t.co/7nGahmgCDW

— Material Indicators (@MI_Algos) November 9, 2023

Daha önce likidite dalgalanmaları konusunda uyarıda bulunan popüler trader Skew, BTC fiyat hareketini Bitcoin’in yıl başı boğa koşusunun sönmeye başladığı dönem olan Ocak ayı sonlarına benzetti. 

$BTC sweep of $36K & not so great 4H candle here

zoom out to daily & this structure is starting look a lot like late january

— Skew Δ (@52kskew) November 8, 2023

Skew, 15 dakikalık grafikte art arda görülen yüksek dip seviyeler ve sağlıklı göreceli güç endeksi (RSI) değerleri nedeniyle düşük zaman dilimindeki yükseliş trendinin “hala sağlam” olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC’nin 37 bin doları bulan rallisinde ‘Amerikalıların’ parmağı var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!