Piyasa Sürülen Yeni Token Sayısı 2 Yılın Dibine Geriledi: Ayı Sezonu Bitmedi Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasına sürülen yeni token sayısı 2021 yılının başından bu yana gördüğü en düşük seviyeye geriledi.

Kripto para sektörü yükseliş yönlü ivmesini korurken üretilen yeni altcoin sayısı buna ayak uyduramadı. Akıllı kontrat denetçisi CertiK tarafından sunulan güncel raporda, oluşturulan yeni kripto para sayısının 2021‘in başından bu yana en düşük seviyeye gerilediğine yer verildi.

Verilere göre 2023 yılı ikinci çeyrekte 366 ve 2022 yılının üçüncü çeyreğinde 449 olan yeni token sayısı üçüncü çeyrekte 293’e geriledi. Sadece rug-pull amacıyla üretilen meme coinler bu istatistiklere dahil edilmedi.

Öte yandan kripto para piyasasının ateşli bir boğa sezonu yaşadığı 2021‘in dördüncü çeyreğinde ise 1.261 yeni token oluşturulmuştu. CoinGecko verilerine göre halihazırda 10.824 kripto para borsalarda işlem görüyor.

Piyasada yaşanan yükselişlere rağmen yeni token sayısının düşüşte olmasını yorumlayan deneyimli isimler farklı bakış açılarına yer verdi.

CertiK’in kurucusu Ronghui Gu konu hakkında yaptığı açıklamasında bu verilerin halen daha kripto kışının tam olarak bitmediği anlamına gelebileceğini belirtti:

Bu hala herkesin gelişmeye ve piyasaya sürülmeye ara verdiği, baharın gelmesini beklediği bir kripto kışının işareti olabilir.

Konuha başka bir perspektif sağlayan isim araştırma firması FundStrat’ta kripto analisti olan Sean Farrell oldu. Sean Farrell kripto para piyasasındaki likiditenin halen daha düşük olduğunu ve risk iştahı azken yeni coinlerin piyasaya sürülmeyeceğini ifade etti:

Bu muhtemelen kısmen sektördeki likiditenin genel düşüşünden kaynaklanıyor. Risk iştahı azken kimse yeni bir token listelemek istemez.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa Sürülen Yeni Token Sayısı 2 Yılın Dibine Geriledi: Ayı Sezonu Bitmedi Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!