Binance’in pazar payında büyük düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance’in spot ticaretteki pazar payı, bir önceki yıldaki yüzde 62 seviyesinden 2023’ün sonunda yüzde 40’a geriledi.

Blockchain analiz şirketi 0xScope’un 6 Kasım tarihli raporuna göre Binance, son bir yılda pazar payının üçte birini kaybetti. Araştırmacılar, “Binance’in spot ticaret hacmi, belki de listeleme stratejisi sebebiyle önemli bir düşüş gördü.” ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar ayrıca, en popüler kripto paraların Binance’te listelenmesinin ardından düşüş yaşadığını belirtti. Bununla birlikte Güney Kore merkezli kripto para borsası Upbit’in spot pazar payının yüzde 15,3’ünü elde ettiğini söyledi. Şirket, geçtiğimiz yıl pazar payının yüzde 5’inin sahibi olmuştu. 

Hem spot hem de türevler dahil tüm kripto alım satım hacimlerine göz atıldığında Binance’in pazar payı Ekim 2023’te yüzde 51,2 oldu. Binance’in yüzde 13,4 ile OKX, yüzde 9,6 ile Bybit, yüzde 7 ile Bitget ve yüzde 6,9 ile MEXC Global izledi.

Araştırmacılar, Binance’in hala lider konumda olmasına karşın OKX ce diğer borsalarla arasındaki farkın azaldığını dile getirdi.

Dönem boyunca Bybit, Bitget ve MEXC, yüzde 42,3’lük toplam pazar payıyla Binance ve OKX’in ardından ikinci kademe borsalar haline geldi. Araştırmacılar, Huboi, Kucoin, Gate ve diğerlerinin üçüncü kademeyi oluşturduğunu vurguladı. 

0xScope ekibi, web sitesi trafiği ve sosyal medyadaki takipçisi sayısının borsanın piyasa performansıyla “çok az veya hiç ilişkisi olmadığını” belirtti. Ayrıca, Binance’in takipçi sayısındaki payının yüzde 5 azaldığını belirtirken, OKX’in takipçi sayısını yüzde 200 artırdığını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in pazar payında büyük düşüş
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!