‘Eğer BlackRock bu işe giriyorsa, Çin de geri kalmayacaktır’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para topluluğu, Amerika Birleşik Devletleri’nde ETF’ler ile ilgili piyasa düzenlemeleri ertelenmeye devam ederken Hong Kong hükümetinin spot kripto para borsa yatırım fonlarını (ETF) piyasaya sürmeyi planladığını açıklamasıyla yeniden heyecan duymaya başladı. 

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Hong Kong’un spot kripto ETF’lerine olası girişinin, ABD ve Çin arasındaki ekonomik çatışmada önemli bir gelişme olabileceğine inandığını belirtti. 

Hayes 6 Kasım tarihinde yaptığı X (eski adıyla Twitter) post’unda, iki ekonomi arasındaki rekabetten duyduğu heyecanı dile getirerek, bu rekabetin eninde sonunda Bitcoin için iyi olacağını dile getirdi:

Rekabet inanılmaz bir şey. Eğer ABD’nin varlık yöneticisi BlackRock bir ETF başlatırsa Çin’in varlık yöneticisinin de bir ETF başlatması gerekecek.

Competition is amazing. If the US has its proxy asset mngr, BlackRock, launching an ETF, China needs its proxy asset mngr to launch one too.

The US v China economic war is great for $BTC. pic.twitter.com/ok7xipN4M5

— Arthur Hayes (@CryptoHayes) November 6, 2023

Kripto para markası Coin Bureau da Hong Kong’da olası spot kripto ETF lansmanıyla ilgili yorum yapmakta gecikmedi. Coin Bureau’ya göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Hong Kong gibi diğer yargı bölgelerinin spot Bitcoin ETF trenine atlaması nedeniyle baskı altında olduğunu söyledi ve ekledi:

Bu durum, Amerika Birleşik Devletleri’nde sermaye piyasası inovasyonunu bastırmaya devam ederlerse, diğer ülkelerin boşluğu dolduracağı konusunda SEC’e bir uyarı.

Kripto influencer’ı Lark Davis de Hong Kong’dan gelen son spot kripto ETF haberlerinin, Çin hükümetinin de kripto piyasası fırsatlarını kaçırmak istemediğini gösterdiğini vurguladı:

Hong Kong spot Bitcoin ETF’leri alacak. Çin piyasası bu fırsatı kaçırmak istemiyor.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu başkanı Julia Leung, 5 Kasım tarihli Bloomberg raporuna göre Hong Kong’un, piyasa düzenlemesiyle ilgili kaygıların giderilmesi koşuluyla, perakende yatırımcıların Bitcoin gibi kripto para birimleriyle bağlantılı spot ETF’lere erişmesine izin vermeyi düşündüğünü açıkladı.

Hong Kong ve kripto

Hong Kong’un spot Bitcoin ETF’lerine yönelik bu hamlesi, ABD’deki en az bir düzine yatırım firmasının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) uzun süredir devam eden engellemelerine rağmen ülkede benzer ürünleri piyasaya sürmeye çalıştığı sırada geldi.

Hong Kong ve ABD vadeli işlem sözleşmelerine bağlı kripto ETF’lerine izin vermiş olsa da yargı bölgeleri henüz bir spot kripto para ETF’ini onaylamış değil. BTC fiyatlarını kopyalamak için vadeli işlem sözleşmelerini takip eden vadeli Bitcoin ETF’inin aksine spot Bitcoin ETF’i, yatırımcıların doğrudan BTC tutmasına olanak tanımakta.

ABD, 2021 tarihinde vadeli işlemlere bağlı kripto ETF’lerini piyasaya süren ilk ülke oldu. Hong Kong ise 2022 yılının sonlarında CSOP kripto para vadeli işlem ürünlerini piyasaya sürdü. Bloomberg’e göre, Samsung Bitcoin Futures Active ETF ile birlikte Hong Kong’un yaklaşık 65 milyon dolarlık kripto ETF varlığı bulunuyor. Vadeli kripto ETF’leri Hong Kong’da düşük talep görüyor ve payları diğer küresel kripto fonlarına kıyasla hâlâ çok küçük. 

GHalka açık kripto fonlarındaki varlıkların coğrafi dağılımı. Kaynak: Bloomberg 

Hong Kong’un en büyük bankası Hong Kong ve Shanghai Banking Corporation, Haziran 2023 tarihinde müşterilerinin Bitcoin ve Ether tabanlı ETF’leri alıp satmalarına olanak sağlamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Eğer BlackRock bu işe giriyorsa, Çin de geri kalmayacaktır’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!