Jack Dorsey’in fintech şirketi Block, BTC’den üç ayda 44 milyon dolar kazandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jack Dorsey liderliğindeki, Bitcoin odaklı bir fintech şirketi Block üçüncü çeyrek kazanç raporunu 2 Kasım’da yayımladı. Rapora göre şirketin üçüncü çeyrek kârı analistlerin tahminlerini aştı.
Şirket, Cash App ve Square’deki güçlü gelir artışıyla 2023’ün üçüncü çeyreğinde 5,62 milyar dolar gelir elde etti. Ayrıca geçtiğimiz üç aydaki BTC fiyatındaki artış sayesinde Bitcoin varlıklarından 44 milyon dolar kâr elde etti.

Jack Dorsey paydaşlara seslendiği mektubunda, şirketin odak noktası ve Square ile gelecek planlarının yanı sıra üçüncü çeyrekteki temel finansal ölçütlere de değindi. Dorsey, şirketin hisse senedine dayalı tazminatın getirdiği özsermaye zayıflığını dengelemek adına 1 milyar dolarlık hisse geri alımına onay verdiğini söyledi. 

Block, 2023’ün üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artışla 1,90 milyar dolar brüt kâr elde etti. Öte yandan, mobil ödeme hizmeti Cash App yıllık yüzde 27 artışla 984 milyon dolar brüt kâr elde ederken, Square yıllık yüzde 15 artışla 899 milyon dolar brüt kâr elde etti.

Block’un 3. çeyrek kârı. Kaynak: Block

Block ve Bitcoin

Bitcoin geliri Block’un toplam 5,6 milyar dolarlık gelirinin yaklaşık yüzde 43’ünü oluşturdu. Fintech firmalarının üçüncü çeyrekteki büyümesine güçlü tüketici talebi ve olumlu harcamalar da yardımcı oldu.

Block’un Bitcoin brüt kârı bir önceki yıla göre yüzde 22 artışla 45 milyon dolar olurken, firma Cash App aracılığıyla müşterilerine 2,42 milyar dolar değerinde BTC sattı. Şirketin Bitcoin brüt kârı, BTC gelirinin yüzde 2’sini oluşturdu. Şirket, BTC gelirindeki artışın Bitcoin’in ortalama piyasa fiyatındaki ve müşterilere satılan miktarındaki artıştan sağlandığını açıkladı.

Block bir önceki çeyrekten bu yana Bitcoin’lerinde herhangi bir değer düşüklüğü görmediğini belirtti. Block’un Bitcoin yatırımının 30 Eylül 2023 itibariyle değeri 102 milyon dolardı, ancak gözlemlenebilir piyasa fiyatlarına göre belirlenen gerçeğe uygun değeri ise 216 milyon dolardı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Jack Dorsey’in fintech şirketi Block, BTC’den üç ayda 44 milyon dolar kazandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!