Bitcoin ne zaman uçuşa geçecek? 2024 yılı ve sonrası için beş tahmin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin son 18 ayın en yüksek seviyelerinde dolaşmaya devam ederken analistlerin Bitcoin fiyatına dair yükseliş beklentileri de artıyor. Peki boğa piyasasında fiyat ne kadar yükseğe ne kadar hızlı çıkabilir?

Kasım ayının kripto para piyasasında genel olarak dalgalı geçmesi nedeniyle 20 bin dolara düşüşten aylar içinde altı haneli rakamlara kadar pek çok olasılık söz konusu. 

BTC/USD aylık getirileri. Kaynak: CoinGlass: CoinGlass

Yatırımcılar ve analistler arasındaki ruh hali, Uptober’ın yaklaşık yüzde 30’luk fiyat artışı getirmesinin ardından geçtiğimiz ay iyileşmeye başladı.

Cointelegraph, 2024 yılı ve sonrası için en popüler beş hedefi inceledi. Stok akış modeli henüz gerçekleşmese de 250 bin dolar hâlâ hedefler arasında.

İki ay içinde 45 bin dolar gelebilir

Bitcoin’de kısa süre içinde çok şey yaşanabilir. 2024’e iki aydan az bir süre kala, BTC volatilitesinin sakinleşmek için bolca zamanı bulunuyor. Bitcoin madencilik devi Bitmain kurucularından biri olan Jihan Wu tarafından kurulan kripto para ticaret şirketi Matrixport, yıllık mum kapanmadan önce BTC/USD paritesinin şu ankinden yüzde 30 yüksek olacağını söyledi.

Matrixport, Ekim ayı sonunda yayımladığı blog yazısında, ilk olarak Ocak ayında açıkladığı 45 bin dolarlık yıl sonu fiyat hedefini ikiye katladı. Bu hedef, Matrixport’un Ekim ayındaki kazançları da başarıyla tahmin ettiği şirket içi modele dayanarak gerçekleştirildi.

Matrixport durumu, “Bitcoin, Temmuz ayında 31.500 dolarlık direnç seviyesinin üzerine çıkarak yıl sonuna kadar 45 bin dolara ulaşılabileceğini gösterdi” şeklinde özetledi.

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan alınan veriler BTC fiyatının şu anda 34.500 dolar seviyesinde işlem gördüğünü gösteriyor ve bu da yıl sonu tahmininin gerçekleşmesi için yüzde 30 artış yaşanması gerektiği anlamına geliyor.

 BTC/USD haftalık grafik. Kaynak: TradingView: TradingView

Yarılanma öncesi tüm zamanların en yüksek seviyesi ve ardından 250 bin dolar gelecek

Birçokları için yarılanma, Bitcoin fiyat döngüsünde bir dönüm noktasıdır ancak tanınmış bir analist, tüm zamanların en yüksek seviyesinin yarılanmadan önce geleceğine inanıyor.

BitQuant Eylül ayında, BTC fiyatının Nisan 2024 tarihinden önce mevcut 69 bin dolarlık zirveyi aşacağını söyledi:

Hayır, Bitcoin yarılanmadan önce zirveye çıkmayacak. Evet, yarılanmadan önce yeniden tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak. Hayır, BTC 160 bin dolara gitmeyecek çünkü güçlü geri çekilmeler olacak. Bu da fiyatın yarılanmadan sonra, 2024 yılında zirve yapacağı anlamına geliyor ve evet, hedef fiyat 250 bin dolar civarında.

Hem tüm zamanların en yüksek seviyesi hem de yarılanma sonrası 250 bin dolar hedefi, Bitcoin’in önceki döngülerdeki davranışları taklit ettiğini gösteren Elliott Dalgaları’nın kullanılmasıyla elde edildi.

 BTC/USD yıllık grafik. Kaynak: BitQuant/X

BitQuant, 250 bin dolara giden süreçte toplam dört geri çeklime yaşanacağını da sözlerine ekledi:

Yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi gelmeden önce bir geri çekilme olacak, ardından 125 bin dolar civarında bir geri çekilme daha olacak. Ayrıca, yarılanmadan sonra burada gösterilmeyen iki geri çekilme daha yaşanacak.

BTC fiyat modellerinde hedef bölge 130 bin dolar

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine dair tahminler yalnızca bireysel piyasa katılımcılarından gelmiyor, BTC fiyat modelleri de yükseliş eğilimini gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz aylarda Cointelegraph, hepsinin hedefi 130 bin dolar bandı olan bir dizi tahmin rapor etmişti.

Altı haneli BTC fiyatının gerçeğe dönüşmesinin iki yıl alabileceğine inanan popüler analist CryptoCon, model verileriyle ilgili X paylaşımında şunları söyledi:

Daha düşük fiyatlara hazırım ancak yıldızlar bu döngüde Bitcoin için 130 bin dolarda hizalanıyor!

Yarılanma döngülerini temel alan BTC fiyat modeli. Kaynak: CryptoCon/X

Bir milyon dolarlık soru

Bazı yatırımcıların BTC fiyatının 1 milyon dolara çıkmasının sadece an meselesi olduğuna inandığı bir sır değil. 

Varlık yönetimi firması ARK Invest’in kurucusu, CEO’su ve CIO’su Cathy Wood, yedi haneli Bitcoin fiyatına ulaşılacağı konusunda eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes’e katıldığını vurguladı. Bunun ne zaman gerçekleşeceği tartışmaya açık olmasına karşın değişken makroekonomik ortam, cüretkar BTC fiyat tahminleri yapılmasına olanak tanıyor. 

Ekim ayında Hayes, makro gerçekler nedeniyle Bitcoin fiyatında 1 milyon dolara giden yolun “tamamen açık” olduğunu savunmuştu.

Hayes, Blockworks’ün “On The Margin” podcast’ine 1 Kasım tarihinde verdiği röportajda ise “Eğer insanlar tahvil piyasasına ve son 100 yıl içinde yarattığımız bu yapay piyasaya, küresel ekonomiye ve onun nasıl yapılandırıldığına olan güvenlerini kaybederse, o zaman alternatif arayan para miktarı daha önce hiç görmediğimiz kadar artacaktır” dedi. 

Wood ise 3 Kasım tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda enflasyondan korunmak için Bitcoin’i altına tercih edeceğini söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ne zaman uçuşa geçecek? 2024 yılı ve sonrası için beş tahmin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!