Bitcoin ve Kripto Paralar Neden Yükseliyor? Fiyat İçin Olası Hedefler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde yaşadığı yüzde %5 yükselişle 35 bin doları geri kazandı. 

Bitcoin TSİ dün akşam saatlerinde yaşadığı 2 bin dolarlık yükselişle 35 bin dolar seviyelerini tekrar aşarken gözler olası yeni hedeflere çevrildi. Bu süreçte Ethereum (ETH) ve diğer major altcoinlerde büyük yükselişler görüldü.

Ethereum 1.874 dolara kadar yükselirken BNB 232 dolar ve Solana (SOL) 46 dolar seviyelerini gördü.

Bitcoin neden yükseliyor

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelecek faiz kararı öncesinde büyük bir yükseliş yaşayan ancak sert bir şekilde geri düşen Bitcoin, açıklamalar esnasında tekrardan toparlanma yaşadı.

FED’in faizi beklendiği serbest bırakması ve başkan Jerome Powell’in enflasyonun güçsüzleşmeye başladığını belirtmesinin yükselişte etkili olmuş olabileceği düşünülüyor. Piyasa yorumcuları genel olarak FED’in arka arkaya faiz oranlarını artırmasının artık sonu geldiğini ve bundan sonra oranlarda yalnızca düşüş olacağını tahmin ediyor.

Bitcoin’de olası hedefler

Birçok kripto para analisti Bitcoin’de oluşan üçgen formasyonuna dikkat çekerek fiyatın gidişatı için kritik olabileceğini belirtmişti. FxPro analisti Alex Kuptsikevich geçtiğimiz günlerde, Bitcoin fiyatında 35 bin dolar üzerine doğru gelecek bir hareketin boğa üçgeninin kırılımını doğrulanacağını ve yükselişin devam edeceğini söylemişti.

Bitcoin’in dün yaşadığı yükselişle söz konusu üçgen formasyonunu yukarı yönlü kırmış oldu. Trendin tekrar içine girmemesi durumunda Bitcoin’in ilk olarak 38-39 bin dolar ardından 46 bin dolar seviyelerine ulaşacağı öngörülüyor.

Ancak olası bir düşüş durumunda da Bitcoin’in tepki alabileceği fiyatlar olarak 33.800 dolar ve 31.800 dolar dolar seviyeleri bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 35.345 dolardan işlem görüyor.

İçerikte yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve Kripto Paralar Neden Yükseliyor? Fiyat İçin Olası Hedefler!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!