ABD’li düzenleyici kurumdan ‘konuşanlara’ 16 milyon dolar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri emtia düzenleyicisi bu yıl, verdiği bilgilerin çoğu başarılı yaptırım eylemlerine yol açan ihbarcılara 16 milyon dolar ödedi. 

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) komisyon üyesi Christy Goldsmith Romero 31 Ekim’de yaptığı açıklamada, bu yıl alınan ihbarların çoğunun “yaygın dolandırıcılık ve diğer yasadışı işlerin yürütüldüğü bir alan” olduğunu iddia ettiği kripto para alanından olduğunu söyledi. 
 

Very proud of these offices and their outsized results. As a former IG, I know firsthand how important whistleblowers
are. The CFTC could not fully protect customers and markets w/o them. Click to read about the highest # of tips, crypto tips & environmental fraud tips. https://t.co/C4I9tgnxRU

— Commissioner Christy Goldsmith Romero (@CFTCcgr) October 31, 2023

İki ihbarcı, sadece CFTC’nin Eylül ayında başarılı yaptırım davalarına yol açan bilgiler için 15 milyon dolar aldı ancak düzenleyici kurum, açıklamasında bu davaların niteliğine girmedi. 

Romero, ihbarcıların emtia dolandırıcılığını azaltmakta hayati öneme sahip olduğunu ve CFTC’nin onlar olmadan müşterileri ve piyasaları “tam olarak koruyamayacağını” söyledi:

“İhbarcılar dolandırıcılık ve diğer yasadışı olayların tespit edilmesine, önemli kanıtların yorumlanmasına ve Komisyon kaynaklarından ve zamandan önemli ölçüde tasarruf edilmesine yardımcı oluyor. Dolandırıcılığı ne kadar hızlı durdurabilirsek müşterileri de o kadar fazla zarardan koruyabiliriz.”

Romero, kamuoyuna kripto para dolandırıcılığını tespit etmeyi, önlemeyi ve bildirmeyi öğreten CFTC Müşteri Eğitimi ve Sosyal Yardım Ofisi’nin çabalarını takdir etti:

“Kriptonun yükselişiyle birlikte, daha fazla perakende müşteri CFTC’nin yetki alanına girdi.”

CFTC, programın başladığı 2014 yılından bu yana yaklaşık 350 milyon dolar dağıttı. Program, ihbarcılar tarafından bildirilen davalarda toplam 3 milyar dolarlık yaptırım kararı alınmasını sağladı. 

CFTC, Nisan ayında Bitcoin ile ilgili bir dolandırıcılık davasında 3,4 milyar dolarlık rekor bir ceza ödemesi kazandı. CTFC aynı zamanda Temmuz ayında 16 milyon dolar ceza ödemesine karar verilen Digitex CEO’su Adam Todd’a karşı açtığı davayı da kazandı. 

Nisan ayında Romero, kripto para birimiyle ilişkili riskleri yönetmenin piyasa bütünlüğünü, ulusal güvenliği ve finansal istikrarı korumak için çok önemli olduğunu yinelemişti.  

Romero, kripto para piyasasında yasadışı finansmanı en aza indireceğini söyleyerek daha güçlü kimlik doğrulama önlemlerinin entegre edilmesini savundu. 

As the bear market deepens, more crypto companies will have to lay off employees to keep the lights on.

This creates a new risk: disgruntled former employees often become whistleblowers, especially if they have valuable intel that entitles them to an SEC or CFTC bounty reward.

— Jake Chervinsky (@jchervinsky) December 29, 2018

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li düzenleyici kurumdan ‘konuşanlara’ 16 milyon dolar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!