Bitcoin, Türkiye ve İki Diğer Ülkede Fiyat Rekoru Kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı, bu hafta yaşadığı yükselişle birlikte Türkiye, Arjantin ve Nijerya’da yeni bir fiyat rekoru kırdı.

Bitcoin, bu hafta yaşadığı yükseliş sayesinde Türk Lirası, Arjantin Pesosu ve Nijerya Nairası karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

BTC, hafta içerisinde yerel kripto para borsalarında 980.000 liranın üstüne kadar çıktı. CoinGecko’ya göre hafta boyunca %16 değerlenen Bitcoin, yazım sırasında yaklaşık 34.100 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in Türk Lirası karşısındaki yeni rekoru, liranın dolar karşısındaki değer kaybından kaynaklanıyor. Dolar, lira karşısında hafta içinde 28.31370 seviyesini görerek rekor kırdı.

Uluslararası Para Fonu verilerine göre yıllık enflasyon oranı Türkiye’de %51,2, Arjantin’de %121,7, Nijerya’da ise %25,1 olarak ölçülüyor.

Blockchain analiz firması Chainalysis tarafından paylaşılan rapora göre bu üç ülke, dünyada kripto paraların en çok benimsendiği ülkeler arasında yer alıyor. Listede Nijerya ikinci, Türkiye on ikinci, Arjantin ise on beşinci sırada yer aldı.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, Türkiye ve İki Diğer Ülkede Fiyat Rekoru Kırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!