Bitcoin boğaları, yükselişi sürdürebilecek mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 23 Ekim’de 31.000 dolar seviyesini aşmayı başardı. Varlık kısa bir süreliğine 31.800 dolara ulaşarak son 4 ayın en yüksek sevisini gördü.

Analistlere ve yatırımcılara göre, varlığın yukarı yönlü hareketi, spot Bitcoin ETF’inin piyasaya sürülebileceğine dair heyecanın bir sonucu.

So two things caught my eye from the latest iShares (Blackrock) S-1 amendment:
– They’ve obtained a CUSIP in prep for a launch
– They may be looking to seed with cash this month (which is earlier than I would’ve thought, but may be nothing) pic.twitter.com/lMDaKxiIbB

— Scott Johnsson (@SGJohnsson) October 23, 2023

Bloomberg’ün ETF analisti Eric Balchunas, değiştirilen iShares (Blackrock) S-1 belgesinin BlackRock’un ETF’lerinin oluşturulmaya başlandığı anlamına gleebileceğini ancak takipçilerinin aşırı heyecanlanmaması gerektiğini söyledi.

Bitcoin spot hacimleri varlığın fiyatını yukarı çekiyor

Piyasa analizi açısından bakıldığında, Bitcoin’in 30.000 dolarlık bölgedeki hızlı hareketinin spot hacimden kaynaklandığı görülüyor. 

BTC/USDT 1 saatlik grafik. Kaynak: Velo

CoinMetrics’ten elde edilen veriler, kurumsal yatırımcıların dijital varlık ürünlerine girişlerinin artış kaydettiğini ortaya koyuyor.

Haftalık kripto varlık hareketi. Kaynak: CoinShares

CoinShares analisti David Butterfill şunları söyledi:

Dijital varlık yatırım ürünlerine üst üste 4. haftada da toplam 66 milyon dolarlık giriş görüldü. Son 4 haftalık girişler 179 milyon dolara ulaştı. Son fiyat değerlemesinin ardından AUM, eylül başındaki en düşük seviyelerden %15 oranında arttı ve şu anda ağustos ayından beri en yüksek seviyeyi gördü. 

CME vadeli işlemlerinin hacimleri iki katına çıkması da spot ve vadeli işlem trader’larının Bitcoin’in son fiyat hareketlerine ilişkin yükseliş hissiyatın sahip olduklarının bir kanıtı.

Bitcoin vadeli işlem hacmi ve açık faiz. Kaynak: CME Group
Bitcoin vadeli işlem hacmi ve açık faiz. Kaynak: CME Group

Teknik analiz açısından bakıldığında, Bitcoin’in 20 günlük hareketli ortalaması, son 200 günlük hareketli ortalamanın biraz üzerine çıktı. Bu olumlu bir hareket olsa da birçok yatırımcı 50 günlük hareketli ortalamanın gerçekleşeceği ve çok önemli olduğu varsayılan altın haçı bekliyor olacak.

BTC/USDT günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin’in uzun vadeli durumu açısından, varlığın 31.700 dolar seviyesinde art arda günlük kapanışları dikkate değer olacaktır. Zira bu seviyenin üzerindeki günlük veya haftalık yüksek mumlar, fiyatı önemli bir pivot noktasının üzerine çıkarır ve Mayıs 2022’den bu yana görülmemiş bir bölgeye girer.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin boğaları, yükselişi sürdürebilecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!