FinCEN, Hamas bağlantılı kripto işlemleriyle ilgili uyarı yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçlara Yaptırım Ağı (FinCEN), terör faaliyetleri ile ilişkili olarak şüpheli faaliyetlerin bildirilmesi konusunda uyardı.

FinCEN, 20 Ekim tarihli duyuruda, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırının arkasındaki Hamas’ın faaliyetlerini finanse etmek için kripto toplanan kampanyalar başlatıldığını söyledi. Departman, sanal varlık sağlayıcılarını Hamas ile bağlantılı olma potansiyeli taşıyan şüpheli işlemleri tespit etmeleri ve bildirmeleri konusunda uyardı. 

FinCEN özellikle finans kurumlarını Hamas ile bağlantılı bir yargı bölgesindeki işletmelerle işlem yapan müşterilere karşı uyardı. Kurumları, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar listesinde yer alan kuruluşlara karşı dikkat edilmesi çağrısında bulundu. 

Today, Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network announced a proposed rule to increase transparency around international Convertible Virtual Currency Mixing to combat its use by malicious actors including Hamas, Palestinian Islamic Jihad, & the DPRK. https://t.co/1atRjZnjwo

— Treasury Department (@USTreasury) October 19, 2023

100’den fazla Kongre üyesi, 17 Ekim’de Biden yönetimini yasa dışı kripto faaliyetlerinin azaltılması için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. ABD Hazine Bakanlığı, Hamas ile bağlantılı olduğu iddia edilen Gazze merkezli bir kripto şirketini de yaptırım uygulanan şirketler arasına ekledi. 

FinCEN, Mart 2022’de Rus kuruluşlarının yaptırımlardan kaçınması girişimleri sebebiyle benzer bir uyarı yayımlamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FinCEN, Hamas bağlantılı kripto işlemleriyle ilgili uyarı yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!