“SEC bu tutumuyla piyasayı felç ediyor, inovasyonu yurt dışına kaçırıyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda sunulan bilirkişi raporuna göre, Dijital Ticaret Odası ayrıca SEC’in ABD Kongresi’nden açık bir yetki almadan kripto para sektörünü denetleme girişimini engellemeyi ve SEC’in uygulama yoluyla düzenleme yöntemini durdurmayı amaçlıyor.

Dijital Ticaret Odası başkan yardımcısı konu hakkında Cody Carbone şunları söyledi:

SEC rehber yayımlamak, görüş bildirmek, uyarıda bulunmak yerine, tüm dijital varlık ekosistemini yaptırım yoluyla düzenlemeye çalışmaya devam ediyor. Söz konusu müdahaleler piyasayı felç ediyor ve dijital varlık inovasyonunun deniz aşırı ülkelere kaçmasına yol açıyor.

Kuruluş, SEC’in dijital varlıkları menkul kıymet olarak sınıflandırmak ve kripto para işletmelerine ceza uygulamak için yaptırıma dayalı bir yöntem kullandığını savunuyor. Bu yaklaşımın inovasyonu engellediğini ve kripto şirketlerini yurt dışına taşınmaya zorladığını iddia ediyor.

Ayrıca Dijital Ticaret Odası, SEC’in tüm dijital varlıkları menkul kıymet olarak denetlemek için kongre yetkisinden yoksun olduğunu belirtiyor. Yasama organları düzenleyici bir çerçeve oluşturmak için çaba gösterirken, SEC’in eylemlerinin sektör ve paydaşları için risk teşkil ettiğini belirtti.

Amicus özetinin ekran görüntüsü. Kaynak: Dijital Ticaret Odası

Dijital Ticaret Odası, Binance ve SEC

Kuruluş, SEC’in yargı yetkisini aşması, yatırım sözleşmeleri oluşturmayan dijital varlıklar ve Borsa Yasası kayıt gereklilikleri kriterlerini karşılamayan token işlemleri gibi çeşitli iddialara dayanarak davanın reddedilmesi için mahkemeye başvurdu.

Binance.US, Binance Holdings ve Binance CEO’su Changpeng Zhao’yla birlikte geçtiğimiz günlerde SEC’in yargı yetkisini aştığını iddia ederek davayı reddetmek için bir dilekçe sundu. Binance.US ayrıca SEC’in son belge keşfi ve ifade taleplerini “dayanaksız” olarak nitelendirdi.

12 Eylül’de, Binance.US kripto borsasını işleten BAM Trading Services’in avukatları, SEC’in Binance.US’den ek ayrıntılar istemesine karşı mühürlü belgeler sundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“SEC bu tutumuyla piyasayı felç ediyor, inovasyonu yurt dışına kaçırıyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!