Madencilikte işler kızışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verimliliği artıran yeni madencilik donanımlarının piyasaya sürülmesi ve hash rate verilerinin devam eden yükselişiyle kripto para madencilik sektöründe rekabet artıyor.

Bitcoin fiyatı uzun süredir koruduğu 25-30 bin dolar bandını kırana kadar, kripto piyasası muhtemelen bazı analistlerin “yengeç piyasası” olarak adlandırdığı durumda kalacak. Bu durumdan kurtulmak için muhtemelen önemli bir makroekonomik katalizöre veya kripto piyasası adına olumlu haberlere ihtiyaç duyulacak.  

BTC fiyatı Eylül 2023 başında kısa süreliğine fiyat aralığının altını test ederek 25.200 dolara kadar geriledi ancak ayın ikinci yarısında fiyat 26.900 dolara yükseldi ve aylık yüzde 3,92’lik artışla ay tamamlandı. Bu durum hem Eylül ayında yaşanan negatif kapanışların tarihsel eğilimini bozdu hem de geleneksel piyasaların aksine hareketler görülmesine sebebiyet verdi. S&P 500 aynı zaman diliminde yüzde 5,4 düşüş yaşadı. 

Bitcoin’in göreceli dayanıklılığı sektörü bir bütün olarak istikrara kavuşturamadı. Kripto hisseleri S&P’den bile daha büyük bir düzeltmeyle karşı karşıya kalarak büyük bir darbe aldı ve altcoin’ler BTC’ye karşı aylardır süren kaybına devam etti. 

Her ay olduğu gibi Cointelegraph Araştırma Aylık Trendler raporu bu ay da sektör çapındaki gelişmelere genel bir bakış sunarak, özellikle daha az olgunlaşmış sektörlerle ilgili haberlerin manşetlerden silindiği ayı piyasası koşullarında paha biçilemez bir kaynak oluyor.

Büyük madencilik şirketleri yüzde 30 kayıp yaşadı

Halka açık kripto para şirketlerinin çoğu Eylül ayında zorlu bir dönem geçirdi ve hisse senetleri düşük performans gösterdi. Büyük kripto şirketlerinin hisse fiyatları yüzde 10 ila yüzde 40 oranında düştü. Sektör ortalaması ise yüzde 22,4’lük bir düşüş yaşadı. Özellikle kripto madenciliği hisseleri sert darbe aldı. 

TeraWulf, Marathon Digital ve Iris Energy Limited, değerlerinin neredeyse üçte birini kaybetti. Büyük düzeltmelerden etkilenen madencilik şirketleri yılın ilk yarısında yüzde 300 gibi büyük artışlar gösterdi ancak hisse senedi fiyatları Temmuz ayında yeniden düşmeye başladı ve önceki kazanımların büyük bir kısmı silindi. Bu düzeltmeler sadece madencilik sektörüyle ilgili şirketlerle sınırlı kalarak, kripto para piyasasını genel anlamda etkilemedi.

Bitmain yeni Antminer’ı tanıttı

Madencilik şirketlerinin hisse fiyatlarında yaşanan büyük düzeltmeleri, diğer etmenlerin yanında, madencilik ekonomisinin sıkılaşmasına bağlamak da mümkün olabilir. Gelecek yılın Nisan ayında Bitcoin yarılanması gerçekleşecek ve madencilere verilen ödüller bir gecede yarı yarıya düşecek. Bu duruma rağmen ağ hashrate’i ve madencilik zorluğu herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermiyor ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya devam ediyor. 

Sonuç olarak Bitcoin madenciliği gün geçtikçe daha da rekabetçi bir hâl alıyor ve kâr marjları düşüyor. Yeni sermaye bulma şansını tüketen madencilik şirketleri, Bitcoin önemli bir yükseliş göstermediği müddetçe yarılanmanın ardından mali açıdan sıkışabilir. 

ASIC madencilerin en büyük üreticisi Bitmain eylül ayında, önümüzdeki aylarda bu rekabeti daha da kızıştıracak olan yeni bir Antminer modelini duyurdu. Yeni S21 rigler 17,5 J/TH verime sahip olacak. Bu, önceki modele kıyasla yüzde 20’den daha fazla bir verim artışı anlamına geliyor. Modeli yükseltmek için sermayeyi hızlı bir şekilde artırmayı başaran madenciler, yarılanmanın etkileri ortaya çıktığında rakiplerini saf dışı bırakacak.

Cointelegraph Araştırma ekibi

Cointelegraph’ın Araştırma ekibi blokzincir endüstrisindeki en iyi yeteneklere ev sahipliği yapıyor. Akademik titizlik ile bir araya gelen zor kazanılmış deneyimlere sahip ekip araştırmacıları, piyasada mevcut olan en doğru anlayışlı içeriği sağlamaya kararlı davranıyor.

Geleneksel finans, işletme, mühendislik, teknoloji ve araştırma alanlarında onlarca yıllık ortak deneyime sahip olan Cointelegraph Araştırma ekibi, son Yatırımcı Raporu ile ortak yeteneklerini doğru şekilde kullanmak için mükemmel bir fırsata sahip oluyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Madencilikte işler kızışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!