Dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Gitgide Azalıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl dünya genelindeki Bitcoin (BTC) ATM’lerinin sayısında büyük bir düşüş yaşandı.

CoinATMRadar verilerine göre geçtiğimiz yılın sonundan bu yana dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin yaklaşık 7 bin tanesi kaldırıldı.

Bitcoin ATM’leri, kullanıcılara nakit parayı kripto paraya dönüştürme veya kripto parayı nakit paraya çevirme imkanı sunar.

2020’nin sonunda dünyada toplam 12.930 Bitcoin ATM’si bulunurken bu sayı 2021’in sonunda 32.960’a kadar yükseldi. Rekor seviyeye ise Ağustos 2022’de, 39.344 ile ulaşıldı.

Güncel verilere göre ise dünyada 32.673 Bitcoin ATM’si bulunuyor. En büyük düşüş temmuz ayında yaşandı ve toplam ATM sayısı 36.012’den 31.917’ye kadar geriledi.

ABD, 26.881 ATM’ye ev sahipliği yaparak ülke olarak başı çekiyor. Buna karşın Avrupa genelinde 1.520 tane ATM bulunuyor.

Kripto para ATM’leri, zaman zaman insanları dolandırmak için kullanılıyor. Connecticut Başsavcılığı tarafından yapılan uyarıya göre “banka ATM’lerine benzer şekilde çalışan bu makineler, dolandırıcıların Bitcoin, Etheruem, Tether gibi kripto paralarla ödeme almasına” imkan sunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Gitgide Azalıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!