Bitcoin odaklı yapay zekâ modeli, BTC benimsenmesini teşvik edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aleksandar Stevski, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, “Bitcoin ve ekonomiyle ilgili soruları yanıtlamak konusunda iyi, en azından GPT-4’ten iyi” ifadelerini kullandı.

Yeni bir yapay zekâ dil modeli olan Spirit of Satoshi’nin girişimcisi, yazarı ve kurucusu, küçük girişimin karşılaştığı zorluklardan söz etti. 

Hazırlanan model, saygın Bitcoin kaynaklarına, Avusturya ekonomi okuluna ve özgürlükçü ideallere dayalı yanıtlar üretmek için zaman alan bir eğitim sürecinin sonucudur. Hala erken dönemde olan Spirit of Satoshi, Saifedean Ammous’un “Bitcoin Standardı” başta olmak üzere birçok kaynağın ideallerini yansıtıyor.

Spirit of Satoshi’s dashboard is reminiscent of ChatGPT, while its outputs invoke a Bitcoin-centric theme. Source: Spirit of Satoshi

Svetski, model oluştururken karşılaşılan en büyük zorluğun yalnızca kitaplardan, araştırma makalelerinden ve podcast’lerden bilgi kaynağı seçmek olmadığını, aynı zamanda da kapsamlı bir eğitim süreci vasıtasıyla yanıtlar üretmesi için modele rehberlik etmek olduğunu söyledi. Dil modellerine ilişkin en önemli yanlış anlaşılmalardan birinin, bu modellerin arama motorları gibi çalıştığını sanmak olduğunu söyledi.

Onlar (arama motorları) sadece kelimeleri çeşitli olasılıklar ile bir araya getiriyor. Yani herhangi bir kaynak dahi sağlamıyor.

Svetski, yapay zekâ sohbet robotunun zaman zaman “halüsinasyon” görme eğilimde olacağını söyledi. Sprit of Satoshi’nin mevcut versiyonunun mükemmel olmadığını vurguladı.

Modelimiz, aynı zamanda halüsinasyon görecek. Ayn zamanda saçma sapan konuşacak. Bununla birlikte daha çok bir Bitcoiner’ın söyleyeceği gibi şeyler söyleyecek”

Svetski’nin ekibi, pragmatik yöntemler kullanarak modeli on binlerce soru-cevap ile beslemeye başladı. Bununla birlikte, Spirit of Satoshi’nin kendi ismine yönelik gelebilecek yorumlara yanıt verebilmesi için hala insan unsuruna ihtiyaç söz konusu.

Modelin devam eden gelişimi, sonuç olarak daha geniş Bitcoin topluluğuna dayanıyor. Spirit of Satoshi, kullanıcıların model içi verileri doğrulamasına ve oluşturmasına fırsat tanıyan sürece sahip.

Süreç, kullanıcıların “gereksiz veri” meydana getirmesi durumunda otomatik olarak ceza uygulayacak bir konsensüs modeli kullanıyor. Svetski, bunu Spirit of Satoshi’yi geliştirmek için önemli bir insan unsuru olarak tanımladı.

“İnanılmaz içerikler üretiyor. Bu, modelin kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahip”

Svetski’ye göre Spirit of Satoshi ve ChatGPT tarafından oluşturulan yanıtlar arasındaki fark açık bir şekilde görülüyor. Bununla birlikte dil modeli, Bitcoin ve enflasyon gibi kavramların ne olduğu konusunda çeşitli bilgilere sahip olacak şekilde eğitilmiştir. 

“ChatGPT’ye enflasyonu sorarsak size bunun sağlıklı bir ekonominin işareti olduğunu söyleyecektir. Aslında durum öyle değil; Enflasyon, satın alma gücünüzün azalmasına neden olan sistemik sorunları bir işaretidir”

Svetski, bu senaryonun Spirit of Satoshi’nin varoluş sebeplerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Enflasyonu sorduğunuz takdirde dil modeli şöyle demeli: ‘Hayır, enflasyon aslında ekonomi için kötü çünkü birikimleri eritiyor’ 

Kurucuya göre, platformun geleceği son derece açık uçlu. Spirit of Satoshi, eğitim platformlarında bir öğrenme aracı olabilir. Aynı zamanda Bitcoin influencer’larının yardımcısı olabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin odaklı yapay zekâ modeli, BTC benimsenmesini teşvik edecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!