Elon Musk Ve Mark Cuban’dan SEC’e Karşı İşbirliği!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ile NBA takımlarından Dallas’ın sahibi milyarder yatırımcı Mark Cuban, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı bir araya geldi ve SEC’in iç yargılamaları yürütme yaklaşımına ilişkin endişeleri dile getirdi. Milyarderler, SEC’e karşı bir amicus brifingi sunarak Yüksek Mahkeme’ye başvuruda bulundu.

SEC’in Tutumuna Karşı Buluşma

Mark Cuban ve Elon Musk, SEC’in idari işlemlerinin, suçlamalarla karşı karşıya kalan bireyler için farklı sonuçlar doğurduğunu iddia etti. SEC’in jürili yargılama hakkının potansiyel ihlali konusunda endişelere yol açtığı belirtildi. Bu nedenle, SEC ile Jarkesy davası çerçevesinde bir yasal itiraz yapıldı. George Jarkesy, haklarının ihlal edildiğini iddia ederek SEC’in jüriden yoksun ve komisyon tarafından atanan iç yargılama sürecinin hak ihlali olduğunu savundu.

Musk ve Cuban, SEC’in yaklaşımında 2013 ve 2014 yılları arasında kayda değer bir değişiklik olduğunu vurguladı. SEC, federal mahkemeler yerine daha fazla davayı kendi bünyesinde ele almaya başladı. Bu değişiklik, jüri önünde görülen bazı insider trading davalarının ardından gerçekleşti.

Musk ve Cuban’ın avukatları, federal mahkeme jürileri yerine idari işlemlerin tercih edilmesinin SEC’in belirtilen misyonuna ters düştüğünü savundu. Ayrıca, bu kararların yatırımcılara ve piyasalara zarar verme potansiyeline sahip olduğu kaydedildi.

Mark Cuban, kripto sektöründe yatırımcıları bulunan bir isim olarak DeFi’ye sıkı bir savunucu olarak bilinirken, Elon Musk ise kripto paralara olan ilgisiyle gündemden düşmeyen bir isimdir. Musk, geçmiş yıllarda Dogecoin ile ilgili birçok paylaşım yapmıştı. SEC, Musk hakkında bazı soruşturmalar yürütmektedir ve ekim ayının ilk haftasında Elon Musk’a Twitter hisse alımıyla ilgili ifade vermeye çağırmıştı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk Ve Mark Cuban’dan SEC’e Karşı İşbirliği!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!