SUI token’ın başı Güney Koreli düzenleyicilerle dertte

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SUI token’ın fiyatı, Güney Kore’deki düzenleyici yetkililerin arz manipülasyonu iddialarının ardından düştü.

Sui’nin yerel SUI token’ı, Sui Foundation’ın SUI token arzını kendi kazancı için manipüle ettiğini iddia eden Güney Koreli düzenleyicilerin etkisiyle yüzde 9’dan fazla kayıp yaşadı. Bu iddialar sonrasında SUI, kaybettiklerini geri kazanmaya çalışıyor. 

SUI token 16 Ekim’de 0,41 dolardan 18 Ekim’de 0,37 dolara düştükten sonra son 24 saat içinde yüzde 1’den az değer kazandı. CoinGecko’nun verilerine göre SUI’nin fiyatı sadece iki gün içinde yüzde 7 düştü.

SUI token’ının fiyatı, arz manipülasyonu iddialarının ortasında yeniden yükselişe geçmekte zorlandı. Kaynak: CoinGecko

Layer-1 blokzinciri Sui’nin arkasındaki kuruluş Sui Foundation’ın 18 Ekim’de X’te (Twitter) yayımladığı bir gönderide, arz manipülasyonu iddialarını “asılsız ve maddi olarak yanlış” olarak eleştirdi.

Sui Foundation şunları söyledi:

Bugün aktarılan bazı yanlışlıkları ele almak istiyoruz. SUI token’larının arzıyla ilgili asılsız ve maddi olarak yanlış ifadelerin ele alınması gerekiyor. İlk Topluluk Erişim Programı (CAP) dağıtımlarından sonra Vakıf tarafından hiçbir zaman SUI token satışı yapılmamıştır. Nokta.

We want to address some inaccuracies that have been reported today.

Sui Foundation has been and remains committed to cooperating with DAXA and its member exchanges in the spirit of full compliance and transparency.

The unfounded and materially false statements surrounding the…

— Sui Foundation (@SuiFoundation) October 17, 2023

“The circulating supply schedule displayed on the Sui Foundation public website and available through the public API endpoints is accurate.”

Sui Foundation’ın cevabı, Güney Koreli haber kaynakları TechM ve Block Media’nın ülkedeki düzenleyicilerin Sui Foundation hakkında bir soruşturma başlattığına ilişkin haberlerin ardından geldi.

Haberlere göre, Güney Kore Mali Denetim Servisi (FSS), Kore Demokratik Partisi milletvekili Min Byeong-deok’un iddialarının ardından Sui token’ın dağıtımına ilişkin yakında bir soruşturma başlatacağını söyledi.

Min, Sui Foundation’ın dolaşım dışı arzda kalması gereken token’ları stake ederek kendisine faiz ödediğini iddia etti.

Listelemeden bu yana geçen beş ay içinde token yüzde 67’den fazla düştü. İhraççı Sui Foundation kilitli tutarı stake ederek (yatırarak) kendi payını elde etti ve dolaşımı artırmak için sattı.

Min ayrıca, Sui token’ının düşüşünün nedeninin vakfın “dolaşımdaki miktar hakkında yalan söylemesi” olduğunu iddia etti.

Güney Koreli milletvekilleri, Do Kwon’un Terra Money ekosisteminin Mayıs 2022’de çökmesinin ardından ülkedeki kripto faaliyetlerini daha iyi düzenlemek için çabalarını artırdı. Bu nedenle FSS, Ocak 2023 gibi erken bir tarihte kapsamlı bir kripto mevzuatı sunmayı bekliyor.

Konu hakkında görüşlerini talep ettiğimiz Sui Foundation sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SUI token’ın başı Güney Koreli düzenleyicilerle dertte
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!