Kripto borsası JPEX’in batışı Hong Kongluları kriptodan soğuttu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankete katılan katılımcıların yüzde 41’i sanal varlıkları veya kripto paraları ellerinde tutmamayı tercih ettiklerini belirtiyorlar. Bu oran daha önceki bir araştırmaya göre, elinde sanal varlık veya kripto para tutmayan kullanıcı verilerinin yüzde 12 arttığını gösteriyor.

Yeni bir anketin ilk sonuçlarına göre, Hong Kong’da halkın kripto paralara yönelik tutumu JPEX kripto borsasının yarattığı skandal yüzünden olumsuz etkilemiş vaziyette. 

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin işletme fakültesi tarafından yürütülen anket, kamuoyunun sanal varlıklara yönelik tutumunun JPEX skandalından nasıl etkilenmiş olabileceğini anlamayı hedefliyor. 

Anket, JPEX’e yönelik iddiaların kamuoyuna açıklanmasından yaklaşık 11 gün sonra yani 28 Eylül’de başlatılmış durumda. Bu anketin sonuçları Nisan ve Mayıs ayları arasında yapılan benzer bir anketle kıyaslanıyor.

Anket süresi her ne kadar 20 Ekim’de sona erse de şimdiye kadar elde edilen sonuçlara göre,  katılımcıların yüzde 41’i sanal varlıkları tutmamayı tercih ediyor. Bu oran, Mayıs ayında yapılan araştırmaya göre sanal varlık tutmamayı tercih eden kişilerin oranında 12 puanlık bir artışı ortaya koyuyor. 

Katılımcıların sadece yüzde 20’si gelecekte sanal varlıklara sahip olmayı düşünüyor. Bu oran bir önceki ankete kıyasla beş puanlık bir düşüşü ifade ediyor. Bu, durum da Hong Kong’un kripto para sektörüne yönelik hissiyatının bozulabileceğini gözler önüne seriyor.

The recent JPEX scandal in Hong Kong has sent shockwaves through the crypto community. A new survey shows how it’s affecting trust in the digital asset space.
Thread pic.twitter.com/pmbQdbFAND

— tanjiro (@tanjiroNFTs) October 17, 2023

HKUST, ikinci anketin geçen ay bir kripto para platformunun “iddia edilen mali dolandırıcılığının ardından” geldiğini kabul etti. Bununla birlikte söz konusu raporda JPEX’e atıfta bulunulmuyor.

HKUST işletme fakültesi dekan yardımcısı Profesör Allen Huang, yaşanan batışın kripto para sektörüne kamuoyunun dikkatini daha fazla çektiğini ve bunun da son zamanlarda “daha muhafazakar bir yatırım iştahıyla” sonuçlandığını söyledi. 

Sanal varlıklar giderek dijital ekonominin bir parçası haline geldikçe, bu gelişmekte olan alanın riskleri ve potansiyelleri konusunda halkın anlayışını ve farkındalığını artırmak için daha fazla eğitim girişimine ihtiyaç duyuluyor.

HKUST’un işletme okulu, anketin Hong Kong halkının deneyimlerine, niyetlerine ve düzenleyici önlemlere dayalı sanal varlık yatırımına ilişkin tutum ve görüşlerini ölçmeyi amaçladığını söyledi.
İlk ankete 18 yaş ve üzeri 5 bin 700 kişi katılırken, 28 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında yapılan ikinci ankete 2 bin 200 kişi katılmış durumda.

JPEX olayı

JPEX’in 166 milyon dolarlık bir dolandırıcılık planladığı iddia edilmişti. Bu plan, Hong Kong yetkililerinin JPEX borsasını soruşturduklarını kamuoyuna açıklamalarından önce ortaya çıkmıştı.

JPEX skandalının ışığında, Hong Kong Polisi ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu borsalardaki yasadışı faaliyetlerle başa çıkmak için 5 Ekim’de kripto para odaklı bir çalışma grubu kurmuştu.

İlginizi çekebilir: Japon yenine dayalı dijital para geliyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto borsası JPEX’in batışı Hong Kongluları kriptodan soğuttu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!