Binance Kullanım Koşullarını Güncelledi, Müşterilere Sigorta Uyarısı Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance’in Amerikan kolu Binance US, kullanıcılarını hesaplarının FDIC tarafından sigortalanmadığı konusunda uyardı.

Decrypt tarafından aktarılan bilgilere göre Binance US, bugün kullanıcılara bir e-posta göndererek kullanım koşullarında “mevduat sigortasıyla ilgili kullanılan ifadeleri güncellediğini” söyledi.

Binance US, 2019’da şu anda siteden kaldırılmış bir duyuru yapıp, 250.000 dolara kadar varan değerdeki hesapların FDIC sigortası kapsamında olduğunu açıklamıştı. Duyurunun bir kısmı şu şekildeydi:

“Tüm USD mevduatları, FDIC tarafından sigortalanmış çeşitli bankalardaki ortak saklama hesaplarında tutulmaktadır. Bu ortak saklama hesapları, FDIC’nin şu anki 250.000 dolarlık sigorta limitinden faydalanılabilecek şekilde yönetilmektedir.”

ABD hükümeti, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nu (FDIC) bankaların iflas etmesi halinde Amerikan vatandaşlarının mevduatlarını korumak için Büyük Buhran döneminde kurdu.

Binance US’nin güncel kullanım koşullarında, “Hesaplarınız ve dijital varlıklarınız, FDIC’nin sigorta koruması kapsamında değildir.” ifadesi yer alıyor.

Kullanıcılar buna ek olarak platformdan doğrudan ABD Doları çekemeyecek, bunları ancak önce bir stablecoine veya başka bir kripto paraya dönüştürerek çekebilecekler.

Federal Ticaret Komisyonu, müşteri hesaplarının FDIC tarafından sigortalandığı yönünde yanlış açıklamalarda bulunduğu için kripto para brokerı Voyager Digital’ın eski CEO’su Stephen Ehrlich’i suçlamıştı.

FTC, tüketicileri uyarmak için geçen hafta bir duyuru paylaştı:

“Yatırdığınız kripto paraların FDIC sigortasında olmadığını bilin, bu kadar. Eğer bir şey olursa devletin olaya dahil olup, paranızı geri almanıza yardımcı olmak gibi bir yükümlülüğü olmayabilir.”

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Kullanım Koşullarını Güncelledi, Müşterilere Sigorta Uyarısı Yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!