Ferrari, ABD’de kripto ödemelerini kabul etme kararı aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ferrari, müşteri talebinin ardından, ABD’deki lüks otomobilleri için kripto paralar ile ödeme kabul edecek.

Reuters’ın 14 Ekim tarihli haberine göre, Ferrari yetkilisi Enrico Galliera otomobil markasının niyetini doğruladı. Ferrari’nin kripto para kabul etme kararı, müşteri ve piyasa talepler gerekçesiyle alındı.

Galliera, Ferrari’nin kripto ödemeleri ile satmayı planladığı araçların sayısını söylemese de otomobil üreticisinden yapılan siparişlerin 2025 yılına kadar tamamen dolduğunu belirtti. Ferrari’nin bu hamlesinin bir başka sebebi de potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak.

Ferrari’nin kripto ödemeleri için BitPay ile ortaklık kurduğu belirtildi. Bu iş birliği, Bitcoin ile işlem yapılmasının önünü açıyor. Galliera, kripto ödemesi gerçekleştirilirken herhangi bir ek ödeme yapılmasına gerek olmadığını söyledi. BitPay, kripto ödemeleri yapıldığı anda bu varlıkları fiat paraya dönüştürerek şirketin olası volatiliteden korunmasını sağlayacak. 

BitPay, dijital para birimlerinin meşruiyetini de doğrulayacak ve bu varlıkların kara para aklama ve vergi kaçırma amacıyla kullanılmadığını onaylayacak.

Bir başka araç devi Tesla, 2021’de Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlasa da daha sonra çevresel endişeleri gerekçe göstererek bu ödeme yöntemini askıya aldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ferrari, ABD’de kripto ödemelerini kabul etme kararı aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!