Ether, Bitcoin’e karşı son 15 ayın en düşük seviyesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ekosisteminin yerel token’ı Ether, Bitcoin’e karşı son 15 ayın en düşük seviyesinde işlem görüyor. Bu, proof-of-stake’e geçiş yapıldığı günden bu yana en düşük seviye anlamına geliyor.

Ether’in zayıflayışı, 2023 yılının geri kalanında da devam edecek mi? Grafiklere göz atalım. 

Ether fiyatı, Bitcoin karşısında kritik destek seviyesinin altına düştü

ETH/BTC çifti, bu haftanın başında 0,056 Bitcoin’e kadar geriledi. Parite, bunu yaparak 200 haftalık üssel hareketli ortalamanın (200 haftalık EMA; mavi dalga) 0,058 BTC yakınında altına düştü ve 2023’e doğru aşağı yönlü riskleri daha da artırdı.

200 haftalık EMA, tarihsel olarak ETH/BTC boğaları için güvenilir bir destek seviyesi olarak hizmet etti. Örneğin parite, Temmuz 2022’de destek seviyesini test etmesinin ardından üç ay sonra %75 oranında toparlandı. Ekim 2020’de ise aynı desteği kaybetmesinin ardından %25’in üzerinde bir düşüş yaşadı.

ETH/BTC haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

ETH/BTC, destek seviyesi olarak 200 haftalık EMA’yı kaybetmesinin ardından 2023 yılında da benzer satış riskleriyle karşı karşıya kaldı. Bu durumda, bir sonraki aşağı yönlü hedef, mevcut fiyat seviyelerinden yaklaşık %9,5’luk bir düşüşle 0,051 BTC yakınındaki 0,5 Fib çizgisi civarında olacak gibi görünüyor.

Ether fiyatı bunun aksine 200 haftalık EMA’yı destek olarak geri almayı başarırsa, 0,065 BTC yakınındaki 50 haftalık EMA’ya doğru toparlanabilir.

Bitcoin, Ether’i gölgede bırakıyor

Ether’in Bitcoin’e karşı devam eden zayıflığı, kurumsal şirketlerin sermaye akışı verilerine de yansıyor. 

CoinShares’e göre, 6 Ekim itibarıyla Bitcoin’e 246 milyon dolarlık yatırım yapılırken, Ether’den 104 milyon dolarlık çıkış yaşandı.

Kripto fonlarına yapılan net girişler. Kaynak: CoinShares

Bu tutarsızlık, muhtemelen, ABD’deki bir spot Bitcoin ETF’i onayına ilişkin söylentilerden kaynaklanıyor. 

Trade uzmanları, spot Bitcoin ETF lansmanının 600 milyar dolar çekeceğini iddia ediyor. Bununla birlikte Bitcoin’in 24 Nisan 2024’teki dördüncü halving’i altcoin piyasasına karşı rüzgar etkisi yaratıyor. 

Halving, Bitcoin madencilerinin blok ödüllerini 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürecek. Bu da önceki verilere bakıldığında bir yükseliş olabileceği anlamını taşıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ether, Bitcoin’e karşı son 15 ayın en düşük seviyesinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!