ABD Gözünü Çin Bağlantılı Bitcoin Madencilerine Dikti: İnceleme Altındalar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li yetkililer ülkede faaliyet gösteren Çin merkezli Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerinin ulusal güvenliği tehdit ettiğini dile getirdi.

The New York Times (NYT) tarafından 13 Ekim tarihinde sunulan bir haber ABD ve Çin arasındaki süregelen gerginliğin şimdi de Bitcoin madencilerine sıçradığını ortaya koydu. İsmini vermek istemeyen ABD hükümet yetkilileri NYT’ye yaptıkları açıklamada, ABD’de faaliyet gösteren bazı Çin merkezli Bitcoin madencilik tesislerinin ulusal güvenlik tehlikesi yarattığını savundu.

Yetkilerin hedefinde ise özellikle Pentagon’u destekleyen bir Microsoft veri merkezinin yanında bulunan ve Wyoming’deki bir Hava Kuvvetleri nükleer füze üssünün yakınında faaliyet gösteren madencilik tesislerini hedef aldı.

Microsoft veri merkezinin yakınında yer alan madencilik tesisinin YZY Capital Holdings yönetimi altında olduğu belirtilirken bu şirketin Çinli bir iş adamı ve Komünist Parti üyesi olan Yuan Qian tarafından kontrol edildiği vurgulandı.

Bu madencilik tesislerinin Çin devletine ve Çin Komünist Partisi’ne istihbarat sağlayan ajanlarla dolu olabileceğini belirten yetkililer oldukça şüpheli bir tablo çizdi.

Hatırlanacağı üzere Çin’in 2021 yılında Bitcoin madenciliğini yasaklamasının ardından birçok Çinli madencilik şirketi ABD’ye göç etmişti. Çin’in halihazırda Bitcoin madenciliği üzerindeki baskınlığı devam ediyor. Bitcoin madenciliği yapan birçok tesis Çinli üretici Bitmain’in cihazlarını kullanıyor.

NYT, Çin’in 2021 yasağından bu yana Bitmain’in ABD’ye önceki beş yılın toplamından 15 kat daha fazla cihaz gönderdiğini ifade etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Gözünü Çin Bağlantılı Bitcoin Madencilerine Dikti: İnceleme Altındalar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!