SEC’in karar gününde GBTC yükselirken Bitcoin’in yeni hedefi 25 bin dolar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, ABD’li regülatörlerin kripto varlık yatırım devi Grayscale ile olan mücadelesinde verilecek kararı beklerken, 13 Ekim itibarıyla 26.800 dolar civarında seyrediyor.

BTC/USD saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin büyük likidite bulutlarının arasında

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView tarafından sağlanan verilerde, Bitcoin fiyatının önceki güne oranla çok az değişim göstererek, bulunduğu dar bant içinde yoluna devam ediyor.
Bitcoin piyasası analistleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) izin vermemesini reddeden mahkeme kararına itiraz edip etmeyeceğini değerlendirdi.

MN Trading’in kurucusu ve CEO’su Michaël van de Poppe, X gönderisinin bir bölümünde “Bugün, SEC’in Grayscale kararına ilişkin temyize gitmesi gereken önemli bir gün” dedi. 

Hiçbir şey yapılmazsa önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatında yukarı yönlü bir kırılma yaşanabilir. Bu nedenle long pozisyonlar açmış durumdayım.

BTC/USD yıllık grafik. Kaynak: Michaël van de Poppe/X

Tamamı enflasyonun piyasa tahminlerinden daha yüksek olduğunu belirten haftanın makro verileri de durumu değerlendirmekte yardımcı oluyor.

Buradan yola çıkarak, popüler trader ve piyasa analizcisi Credible Crypto oldukça iyimser bir yaklaşım sergiliyor: 

Burada çok belirgin bir basamak formasyonu var ve kontrollü bir düşüş yaşanıyor. Açık bir şekilde düşük zaman dilimi kırılmaları ve retest’lerin ardından fiyatın yerine döndüğü görülüyor.

Hemen altta, tam da aynı fiyata düşüşler görüyoruz. Yükseliş başlamadan önce bu tip hareketlerin tamamen kesilmesi gerekir. Üstte ve altta yığılı emirler olduğu göz önünde bulundurulduğunda, yüksek yerel seviyelerin satış emirlerine doğru yaklaşması ve ardından buradan red alması ve düşük seviyelerin bekleyen alış emirlerine doğru yaklaşmasıyla talep bölgesine gelmesi, burada mükemmel bir tersine dönüş yaşanmasının yolu gibi görünüyor.

BTC/USD yıllık grafik. Kaynak: Credible Crypto/X

Daan Crypto Trades ise BTC/USD’nin iki likidite bulutu arasında bulunan bir bölgede hareket ettiğini ve spot fiyatın ikisinden birine ulaşması durumunda tepki verme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtti. 

#Bitcoin Liquidation Map

Big zones at $26.5K & $27K. Would expect some sort of ssqueeze to occur at those areas. pic.twitter.com/VW6YYPkMe4

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) October 13, 2023

Trader ve piyasa analisti Rekt Capital ise boğaların hafta boyunca kaybettiği üstel hareketli ortalamaları (EMA) geri kazanamaması durumunda Bitcoin için hedefin 25 bin dolar olduğunu söyledi.

#BTC

Needs to reclaim at least one of these EMAs as support to avoid a drop into the $25k-$26k area$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/ywRkdM07uw

— Rekt Capital (@rektcapital) October 12, 2023

GBTC toparlanmaya devam ediyor

Grayscale’in amiral gemisi yatırım fonu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), itiraz süresinin bitiminden önce artan performansıyla dikkat çekiyor.

Grayscale, yasal işlemlerin odak noktası GBTC’nin bir spot ETF’e dönüşeceğini ve firmanın ikinci çeyrekte erken bir zaferle karşılaşacağını söyledi. 

11 Ekim’de GBTC net varlık değerinde, Aralık 2021’den bu yana ilk defa düşüş yaşandı.

Düşüş, teknik olarak negatif prim, CoinGlass tarafından sağlanan verilere göre, yüzde 16.44’e ulaştı.

GBTC prim haddi, varlık ve BTC/USD grafiği. Kaynak: CoinGlass

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’in karar gününde GBTC yükselirken Bitcoin’in yeni hedefi 25 bin dolar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!