Ether, son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ether fiyatı, 6 Ekim ile 12 Ekim arasında %7 oranında bir düşüş yaşayarak 1.520 dolar ile son yedi ayın en düşük seviyesine ulaştı. Varlık, 13 Ekim’de 1.550 dolara yükselerek hafif bir toparlanma yaşasa da birden fazla ölçümün gösterdiği gibi yatırımcıların Ethereum’a olan güveni ve ilgisi azalıyor. 

Bazı kişiler, bu hareketin kripto para piyasalarına yönelik geniş bir ilgisizliğinin bir sonucu olduğunu söylüyor. Google’da Ethereum aramalarının son üç yılın en düşük seviyesini görmesi de bunu gösteriyor. Bununla birlikte Ether, temmuz ayından beri diğer altcoin’ler ile kıyaslandığında %15 oranında daha düşük bir performans göstermiş durumda.

”Ethereum” anahter kelimesinin global çapta aranma sonuçları. Kaynak: Google Trends

İlginç bir biçimde bu fiyat hareketi, Ethereum’daki ortalama yedi günlük işlem ücretlerinin son 12 ayın en düşük seviyesi olan 1,80 dolara düşmesiyle aynı zamanda denk geldi. Bu durumu bir perspektife koymak gerekirse, bu ücretler yalnızca iki ay önce 4,70 doların üzerinde yer alıyordu.

Regülasyon belirsizliği ve düşük staking getirileri katalizör oldu

Ether’in fiyatını etkileyen en önemli olay, Cardano kurucusu Charles Hoskinson’un SEC yetkilisi William Hinman’ın 2018’de Ether’i menkul kıymet dışı varlık olarak sınıflandırmasıyla ilgili yaptığı açıklamalardı. Aynı zamanda Ethereum kurucu ortağı olan Hoskinson, 8 Ekim’de, bir çeşit “kayırmacılığın” regülatörün kararını etkilediğini söyledi.

Ethereum staking, ağ doğrulama sürecine de katılan yatırımcılardan çok daha az ilgi gördü zira gerileri iki ay içinde %4,3’ten %3,6’ya geriledi. Bu değişikli, yanma mekanizmasındaki aktivitenin azalması nedeniyle Ether arzındaki artışla meydana geldi.

12 Ekim’de, Fransa Merkez Bankası’nın bir bölümü olan Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution’un (ACPR), merkeziyetsiz finanstaki (DeFi) “paradoksal yüksek derecede yoğunlaşma” riskini vurgulamasının ardından mevzuata ilişkin endişeler arttı. ACPR raporu, kullanıcıları korumak için akıllı sözleşme sertifikasyonu ve yönetimini düzenleyen özel kurallara ihtiyaç duyulduğunu öne sürdü.

Türev verileri ve düşen TVL, ayıların kontrolünü gösteriyor

Türev metriklerine daha yakından bakmak, profesyonel Ether yatırımcılarının fiyat düzeltmesinin ardından nasıl konumlandığına dair fikir veriyor. Ether vadeli işlemleri, tipik olarak kripto piyasalarına özgü olmayan bir uygulama olan gecikmiş ticaret uzlaşmasını telafi etmek için yıllık %5 ila %10 oranında yıllık primle işlem görmektedir.

ETH 2 aylık futures premium vs. spot market. Kaynak: Laevitas

Ether vadeli işlemlerinin primi 12 Ekim’de son beş ayın en düşük seviyesine ulaştı ve kaldıraçlı long pozisyonlara yönelik talebin azaldığını ortaya koydu. İlginç bir biçimde, 27 Eylül ile 1 Ekim arasındaki %8,5’luk Ether fiyat artışı bile Ether vadeli işlemlerini %5’lik nötr eşiğin üzerine çıkaramadı. 

Ethereum’un toplam kilitli değeri (TVL) son iki ayda 13,3 milyon ETH’den 12,5 milyon ETH’ye düştü. Bu, talebin azaldığını gösteriyor. 

Bu eğilim, DeFi sektörüne olan güvenin azalmasını ve geleneksel finans sektörünün ABD doları cinsinden sunduğu %5’lik faize kıyasla daha az avantajlı olduğunu gösteriyor.

Ethereum ağı TVL  staking. Kaynak: DefiLlama

TVL’deki bu düşüşün önemini değerlendirmek için merkezi olmayan uygulama (DApp) kullanımına ilişkin ölçümler analiz edilmelidir. Merkeziyetsiz borsalar (DEX’ler), ve NFT’ler de dahil olmak üzere bazı DApp’ler mali açıdan yoğun değildir ve yatırılan değerleri anlamsız hale getirir.

En iyi Ethereum DApp’lerinin 7 günlük aktif adres sayıları. Kaynak: DappRadar

Ether’in TVL düşüşüne, önde gelen DEX Uniswap ve NFT pazaryeri OpenSea gibi protokoller eşlik ediyor. 

Regülasyonalara ilişkin kaygılar, Ether’in bir emtia olarak sınıflandırılmasıyla doğrudan ilgili olmasa da DApp’leri olumsuz bir şekilde etkileyebilir. 

Kaldıraçlı long pozisyonlara olan talebin azalması, staking getirilerinin azalması, düzenleyici belirsizlikler ve daha geniş bir ilgi eksikliği (Google Trendler’e yansıdığı gibi) göz önüne alındığında, Ether’in 1.500 doların altına düşme olasılığı nispeten yüksek olmayı sürdürüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ether, son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!