DeFi platformu Platypus yine saldırıya uğradı, 2,2 milyon dolar uçtu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz borsa (DeFi) platformu Platypus, yaşadığı başka bir kredi istismarı sebebiyle toplamda 2 milyon dolardan fazla varlık kaybetti. Protokol, saldırıya önlem olarak tüm havuz faaliyetlerini askıya aldı. 

Blockchain güvenlik platformu CertiK’ye göre DeFi platformu 2023 yılında üç saldırıya maruz kaldı ve bu saldırılar sebebiyle toplamda 2,23 milyon dolar kaybetti. 12 Ekim’de gerçekleştirilen ilk saldırıda platformdan 1,2 milyon dolar çalındı. Saatler sonra ikinci bir saldırı daha meydana geldi ve platformdan 575 bin dolar değerinde varlık çalındı. Sadece bir dakika sonra üçüncü bir saldırı daha gerçekleşti ve 450 bin dolarlık varlık kaybedildi. 

Due to suspicious activities in our protocol, we have taken the proactive measure of temporarily suspending all pools.
Further updates will be communicated to the community in a timely manner.
Thank you for your patience and understanding during this time.

— Platypus (++) (@Platypusdefi) October 12, 2023

Platypus, alıcıların ve satıcıların bulunduğu geleneksel piyasalar yerine, dijital varlıkların, likidite havuzları kullanılarak otomatik işlem yapılmasına olanak tanıyan bir Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) protokolü. Platform, 2021 yılında iflas etmiş olan Three Arrows Capital liderliğindeki fon toplama aşamasında 3,3 milyon dolar topladı.
Saldırganın işlem için gereken teminatı sağlamadan anında kripto para ödünç alınmasına olanak tanıyan bir güvenlik açığından yararlandığı bildirildi.

İlk saldırı değil

CertiK yaşanan saldırının 2023’te Platypus’a yapılan üçüncü saldırı olduğunu belirtti. 16 Şubat’ta protokol benzer bir saldırıda 8,5 milyon dolar kaybetti ve bu da Platypus USD stablecoin’inin sabitliğini kaybetmesine yol açarak fiyatının 1 dolardan 0,48 dolara düşmesine neden oldu. CertiK’e göre protokol, Temmuz ayındaki flaş kredi istismarında da yaklaşık 157 bin dolar kaybetti.

DeFi protokolü mart ayında, şubat saldırısında varlıklarını kaybeden mağdurlar için bir tazminat portalı oluşturdu. Portal, kullanıcıların platformdan ne kadar tazminat alabileceklerini doğrulayabilmeleri ve fonlar dağıtılmadan önce endişelerini dile getirebilmeleri için kullanıldı.

İlginizi çekebilir: Bir stablecoin daha çıpasını kaybetti: 0,53 dolara kadar düştü!

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi platformu Platypus yine saldırıya uğradı, 2,2 milyon dolar uçtu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!