ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) beklentilerin üzerinde açıklanması ile birlikte Bitcoin’de (BTC) ufak bir hareket görüldü.

ABD Eylül ayı enflasyonu geçtiğimiz dakikalarda yıllık bazda %3,6’lık beklentiye karşılık %3,7 olarak açıklandı. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte dolar endeksi (DXY) yukarı yönlü hareketlenirken Bitcoin’de 120 dolara yakın geri çekilme gözlemlendi.

ABD enflasyonu açıklanmadan hemen önce 26.870 dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin, veriler ile birlikte 26.750 dolara kadar düştü. Yaşanan hareketlik tüm kripto para piyasasını etkilerken Ethereum (ETH) da 1.546 dolara kadar geriledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında dolardan 26.780 dolardan Ethereum ise 1.548 dolardan işlem görüyor.

ABD’de enflasyon geçtiğimiz iki ayda üst üste artış yaşamasının ardından bu ay sabit kaldı. Enflasyonun düşüş yaşamaması ile birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırma politikasında herhangi bir gevşemeye gitmeyeceği düşünülmeye başlandı.

FED’in faiz artırımlarına devam etmesi durumunda Bitcoin ve kripto paraların bir süre daha büyük yükselişler yaşayamayacağı tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!