ABD’li Bitcoin Madencisinden Boğaya Hazırlık: 12,5 Milyon Dolara Yeni Cihaz Aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden CleanSpark, son model Antminer cihazlarına milyonlarca dolar değerinde yatırım yaptı.

ABD’li madenci CleanSpark, Bitcoin madenciliğinde son teknolojiye geçip yapmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından yapılan resmi duyuruda, Antminer tarafından üretilen ve saniyede 4,4 exahash (EH/s) verim sağlayan S21 cihazlarından alım yapıldığı belirtildi. Antminer S21, piyasadaki en iyi Bitcoin madencilik cihazı olan XP‘den %20 daha fazla verim sunuyor.

CleanSpark yapılan bu yatırım sayesinde Terahash (TH) başına 17,5 joule (J/TH) verimlilik sağlayacak. Madencilik cihazlarının teslimatı 2024 yılının Ocak ayında başlayacak. Ödeme işlemleri cihazlar teslim edildikten 1 yıl sonra yapılacak. CleanSpark TH başına 2,80 dolara denk gelen 12,35 milyon dolarlık ödeme yapacak. Öte yandan ödemenin %20’si satıcı bazlı finansmandan karşılanacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan CleanSpark CEO’su Zach Bradford, atılan bu adımın üretilen Bitcoin başına maliyetleri azaltacağını ve üretim kapasitelerini artıracağını belirtti:

S21’i madencilik operasyonlarımıza entegre etmek, en verimli madencilik teknolojisini kullanma taahhüdümüzle uyumludur. 21’in verimliliği yalnızca kapasitemizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda çıkarılan Bitcoin başına enerji maliyetlerini de düşürerek küresel madencilik ortamındaki rekabet gücümüzü artıracaktır. Daha da önemlisi, ölçeğimiz bizi sağlam marjlarda güçlü Bitcoin üretimi ile konumlandırdı ve sonuç olarak satın alma işleminin çoğunu işletme nakit akışları yoluyla finanse etmeyi bekliyoruz.

Söz konusu yeni cihaz alımları Bitcoin madencisinin boğaya hazırlık yaptığı yönünde yorumlandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Bitcoin Madencisinden Boğaya Hazırlık: 12,5 Milyon Dolara Yeni Cihaz Aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!