Japon yenine dayalı dijital para geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital para ve elektronik ödeme şirketi DeCurret Holdings kripto para projesi DCJPY hakkında 12 Ekimde bir whitepaper yayımladı. Buna göre, dijital para Temmuz 2024’te piyasaya sürülecek. 

White paper’a göre DCJPY’nin ağı, Finans ve İş olarak iki bölgeden meydana gelecek. Birincisi, blokzincirde dijital para birimi olarak mevduat basan bankaları içerecek, ikincisi ise işlemler için ayrılacak. İş Bölgesi aynı zamanda NFT’lerin, güvenlik ve yönetişim token’larının çıkarılması için de alan sağlayacaktır.

Japon yeni cinsinden mevduatlarla desteklenecek DCJPY’nin önde gelen ihraççısı, Japonya’da 19 yerel şubesi olan ticari bir kuruluş olan Aozora Bank olacak. 2021 yılında DeCurret, DCJPY Ağına katılacak 70 Japon şirketinden oluşan bir konsorsiyum hakkında bilgi verdi. White paper’da ağ katılımcılarının belirli isimlerinden bahsedilmese de DeCurret, aralarında Japan Post Bank, Mitsubishi ve Dentsu Group’un da bulunduğu 35 hissedar şirket tarafından destekleniyor. 

DeCurret, 18 Ekim’de projenin arkasındaki ana noktaları açıklayan White paper üzerine bir seminer düzenleyecek. Toplantı Tokyo’da gerçekleşecek ancak online yayın yapılmayacak.

Mayıs 2023’te Japonya Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi deneyinin ikinci aşamasının sonuçlarını yayınlamıştı. Banka, 2026 yılına kadar bir “dijital yen” çıkarılması konusunda nihai kararını verecek.

Bu arada Binance ve Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation, ülkede Japon yeni ve diğer yabancı para cinsinden stablecoin’lerin ihracını araştırıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japon yenine dayalı dijital para geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!