Solana, Magic Eden ile Birlikte cNFT’lerle Ölçeklenebilir ve Uygun Maliyetli Bir NFT Pazarı Sunuyor – NFXHaber.com

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana’nın sıkıştırılmış NFT’lerini (cNFT’ler) destekleyeceğini duyuran Magic Eden, uygun maliyetli ve ölçeklenebilir bir seçenek sunarak dijital koleksiyon sahiplerine olanak sağlamayı hedefliyor.

Magic Eden Açıklamaları, cNFT’lerin normal Solana NFT’lerinden farklı olduğunu belirtmektedir. cNFT’lerin verileri sıkıştırılır ve zincir dışında saklanır. Bu özellikleri sayesinde, cNFT’ler mint işlemi için daha az ücret gerektirdiği için daha büyük miktarlarda üretim yapmak daha mümkün hale gelir.

Magic Eden’a göre, bu tür NFT oyun, müzik, etkinlik ve metaverse gibi farklı sektörlerde seri üretim koleksiyonları oluşturmak için idealdir. NFT pazaryeri, içerik üreticilerinin daha fazla harcama yapmadan daha geniş bir kitleye ulaşmalarına olanak sağladığına inanmaktadır.

NFT pazaryeri, NFT üretimine ilişkin maliyetleri düşürerek, benimsenmesini teşvik edebileceğini ve NFT toplamayı denemek isteyen yeni kullanıcılar için “kolay erişim noktası” olabileceğini düşünmektedir. Daha düşük maliyetlerle, kullanıcılar büyük miktarda fon riskine girmeden koleksiyonlarını oluşturabilir ve NFT’ler üzerinden para kaybetme riskini azaltabilir.

cNFT’ler, Solana blockchain teknolojisi tarafından desteklenmektedir. Bu özellik sayesinde, yaklaşık 110 dolar ile 1 milyon cNFT basmak mümkün hale gelmektedir. Ethereum üzerinde ise NFT basmanın maliyeti genellikle 2,9 ila 30 dolar arasında olabilmektedir. Dolayısıyla, cNFT’lerin basım maliyeti önemli ölçüde düşürülmüş gibi görünmektedir.

Bunun yanı sıra, NFT’leri blok zinciri dışında saklamanın bazı avantajları olsa da, bazen kendi zorlukları da beraberinde getirebilir. Örneğin, FTX kripto borsasında 2022 yılında basılan NFT’ler bozuldu ve borsa iflas ettiği için boş görüntüler gösterdi. Bir mühendis, NFT’lerin blok zinciri yerine Web2 API kullanılarak saklandığına dikkat çekti ve NFT’lerin Web2 teknolojisi kullanılarak saklanmasından çıkarılması gereken bir ders olduğu konusunda uyardı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana, Magic Eden ile Birlikte cNFT’lerle Ölçeklenebilir ve Uygun Maliyetli Bir NFT Pazarı Sunuyor – NFXHaber.com
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!