İsrail Savaşı Bitcoin’i Dumplayacak Mı? Uzmanlar Yorumladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistler Orta Doğu’da devam eden gerginliklerin kripto para piyasasına sıçrayabileceğini ifade etti.

Farklı analistler küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin kripto para piyasasına yaratabileceği olası etkileri masaya serdi. Konu alternatif perspektifler üzerinden yaklaşan analistlerin genel kanısı ise İsrail – Filistin arasında yaşanan savaşın işin sonunda kripto para piyasasını negatif etkileyebileceği yönünde oldu.

Makroekonomik şartların negatife döndüğü bu gibi savaş durumlarında Bitcoin gibi risk ürünlerinde kısa vadeli de olsa düşüş görülebileceği kaydedildi.

Kripto para platformu VDX’in araştırma müdürü Greta Yuan, Orta Doğu’da devam eden gerginliklerin şimdiden petrol ve altın fiyatlarında etkisini gösterdiğini dile getirdi:

Küresel piyasa çatışmanın yakındaki petrol üreticisi ülkelere yayılacağından endişe ediyor, bu nedenle yatırımcılar hala nispeten hassas. Orta Doğu’nun jeopolitiği hafta sonu kötüleştikçe ve piyasadaki riskten kaçınma hissi arttıkça, sonuç olarak spot altın yaklaşık %1 petrol ise %4 yükseldi.

Kripto borsası BTSE’nin işletme müdürü Jeff Mei, yaşanan İsrail- Filistin savaşını Rusya – Ukrayna savaşına benzeterek geçtiğimiz yıl savaş haberlerinden kısa süre sonra Bitcoin’in 1 günde %7’ye varan düşüş yaşadığını hatırlattı. Bununla birlikte ABD tarafından uygulanan savaş karşıtı yaptırımların Bitcoin ve geleneksel piyasalarda toparlanma yarattığını vurguladı:

Şu anda, çatışmayla ilgili şok edici haberlerin ardından Bitcoin’in fiyatında geçici bir düşüş gözlemledik, ancak fiyat çoktan istikrar kazandı. Kripto varlıkları geçmişte artan jeopolitik kargaşa karşısında dayanıklılık göstermiştir. Örneğin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ABD yaptırımlar uyguladığında, Bitcoin ve broa’da keskin bir toparlanma gördük.

FxPro kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich ise savaşın yayılması ve gerilimin tırmanması durumunda dikkatlerin enerji fiyatlarında olması gerektiğini öne çıkardı. Kuptsikevich, petrol fiyatlarında yaşanan artışların hisse senetlerindeki satış baskısını tetiklediğini ve bu durumun kripto para piyasası için risk teşkil ettiğini yazdı:

Makroekonomik etkilerle ilgili olarak, genişleme ve çatışmaların tırmanması risklerinin gerçekleşmesi halinde, gözümüzü yine enerji fiyatlarından ayırmamalıyız. Yükselen petrol fiyatları hisse senetlerinde bir satış dalgasını tetikliyor ve daha sıkı para politikası beklentilerini körüklüyor. Bitcoin gibi varlıklar ve bir bütün olarak kripto piyasası için en önemli risk de bu.

İsrail Savaşı Bitcoin’i Dumplayacak Mı? Uzmanlar Yorumladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsrail Savaşı Bitcoin’i Dumplayacak Mı? Uzmanlar Yorumladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!