Ethereum, Bitcoin Karşısında Güç Kaybediyor: Uzmanlar Nasıl Yorumluyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH), yakın zamanda ETF tarafında yaşanan olumlu gelişmelere rağmen Bitcoin (BTC) karşısındaki değerini koruyamıyor.

TradingView verilerine göre ETH/BTC paritesi, geçtiğimiz saatlerde Temmuz 2022’den beri görülmüş en düşük seviyeye, 0,05675’e geriledi. İkili arasındaki oran, Ethereum geçen yılın eylül ayında Merge güncellemesini aldıktan beri neredeyse %30 azaldı.

ABD’de geçtiğimiz hafta Ethereum için vadeli işlem sözleşmelerine dayalı altı tane borsa yatırım fonu (ETF) işleme açıldı. Ancak bunlara büyük bir talep gelmedi.

Veri sağlayıcısı Kaiko’ya göre bu ETF’ler arasında öne çıkan iki tanesi (VanEck EFUT ve ProShares EETH), ilk haftada günde yaklaşık 5 milyon dolarlık işlem hacmi kaydetti.

Buna karşın ProShares’in Bitcoin vadeli işlem ETF’si, boğa piyasasının olduğu Ekim 2021’de işleme girmiş ve ilk gününde 1 milyar dolarlık işlem hacmi görmüştü.

Kaiko’nun araştırma ekibine göre Ethereum’un Bitcoin karşısında iyi bir performans gösterememesi, ayı piyasasından kaynaklanıyor olabilir:

ETH’nin bu düşük performansı devam etmekte olan ayı piyasasından kaynaklanıyor olabilir çünkü yatırımcılar bu dönemlerde tarih boyunca en eski ve en büyük kripto varlık olan BTC’ye yöneliyorlar. ETH’nin spot işlem hacmi de son iki ay boyunca büyük ölçüde yatay ilerledi ve sadece birkaç kere 2 milyar doları geçti.

Yatırımcıların Bitcoin’e yöneldiği, Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki değişimden de görülebiliyor. BTC’nin kripto piyasası genelindeki payını gösteren bu oran, yıl boyunca %41’den %51’e yükseldi.

Amberdata ekibinden Greg Magadini ise BTC’nin altına, ETH’nin teknoloji hisselerine benzediğini ve Fed’in faiz politikasının Ethereum’u daha olumsuz etkiliyor olabileceğini düşünüyor.

Magadini ayrıca Bitcoin’in günümüzdeki haliyle regülasyon bakımından da Ethereum karşısında daha avantajlı olduğunu söylüyor. Magadini’ye göre ETH de BTC gibi bir “emtia” olarak tanınsa dahi Ethereum tabanlı DeFi projeleriyle ilgili yasal soru işaretleri, ETH’nin geleceği açısından belirsizlik yaratıyor.

Ethereum, Bitcoin Karşısında Güç Kaybediyor: Uzmanlar Nasıl Yorumluyor? isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum, Bitcoin Karşısında Güç Kaybediyor: Uzmanlar Nasıl Yorumluyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!