Bankalar Artık Bitcoin ve Kripto Para Varlıklarını Açıklamak Zorunda: Türkiye de Dahil!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yayımlanan yeni standartlar doğrultusunda bankalar, kripto para varlıklarını açıklamak zorunda kalacak.

BIS bünyesinde bulunan Basel Bankacılık Denetim Komitesi, kripto paralar ve bankalara ilişkin önemli bir raporu duyurdu. Geleneksel finansta (TradFi) bankalar ve kredi veren finans kuruluşları için standartları belirleyen Basel Bankacılık Denetleme Komitesi (BCBS), 5 Ekim Perşembe günü kripto paralara ilişkin yeni bir şeffaflık zorunluluğu getirdi.

Sunulan yeni rapor ve detaylandırılan planlar kapsamında bankalar, bilançolarında barındırdıkları kripto paralara dair net verileri BCBS ile paylaşmak zorunda kalacak.

Düzenleyici kurum tarafından geçtiğimiz süreçte yapılan bir açıklamada, kripto para standartlarına ilişkin takiplerin yakından sürdürüldüğü ve gerekirse bunların değiştireceği belirtilmişti. BCBS tarafından yayınlanan raporda, birkaç ay önce ABD’de yaşanan bankacılık krizi 2008 mali krizinden bu yana sistem çapında en önemli bankacılık stresi olarak nitelendirilirken bu krizin faktörleri arasında bankaların kripto paralarla olan bağı gösterildi.

Raporda, 12 Mart’ta iflasını duyuran Signature Bank’ın kripto para endüstrisiyle olan ilişkisini ve bunlara olan bağlılık riskini anlayamadığı vurgulandı.

Özellikle ABD cephesinde yaşanan bankacılık krizleri, TradiFi yorumcuları tarafından bankaların kripto paralarla olan kontrolsüz ve bulaşıcı ilişkisine bağlanmıştı. Görünen o ki bu ilişkiyi kontrol altına almaya çalışan geleneksel finans aktörlerinin bu alandaki baskısı devam edecek.

Türkiye’nin de G20 üyesi olması nedeniyle Basel Bankacılık Denetleme Komitesi uyum taahhüttü bulunuyor.

İsviçre’nin Basel şehrinde kurulan dünya Gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yaklaşık %95’ini oluşturan dünyanın dört bir yanından ülkeleri temsil eden 63 merkez bankasını barındıran uluslararası finans kuruluşudur

Bankalar Artık Bitcoin ve Kripto Para Varlıklarını Açıklamak Zorunda: Türkiye de Dahil! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bankalar Artık Bitcoin ve Kripto Para Varlıklarını Açıklamak Zorunda: Türkiye de Dahil!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!