Binance Kripto Para Varlıklarının Son Durumunu Paylaştı: Bitcoin Teminatında Azalma Var!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, her ay paylaştığı rezerv kanıt raporunun on birincisini kamuoyuna sundu.

Binance, şeffaflık için düzenli olarak sunduğu rezerv raporu verilerinin on birincisini paylaştı. Borsadaki kripto paraların 1 Ekim tarihindeki güncel detaylarını sunan bu raporda kullanıcıların Bitcoin (BTC) varlıkları bir ay öncesine göre %0,12 artarak 558 bin seviyesine yükseldi.

Bu veriye göre kullanıcıların Binance’de tuttuğu Bitcoin miktarı 1 ay içerisinde 708 BTC artmış oldu. Borsadaki kullanıcılara ait Ethereum (ETH) miktarı ise bir önceki aya kıyasla %1,6 düşerek 3,83 milyon ETH seviyesine geriledi. Borsadaki kullanıcılara ait BNB (BNB) varlıkları da düşüş gösterenler arasında yerini alarak eylül ayındaki 30,2 milyon seviyesinden 29,33 milyona BNB’ye düştü.

Stablecoinler kan kaybediyor

Kullanıcıların Tether (USDT) varlıkları eylül ayına oranla %0,8 azalarak 15,31 milyar bandına çekildi. Eylül kullanıcılara ait USDT miktarı 15,44 milyardı. Düşüş yaşayan tek stablecoin USDT olmadı. Binance USD (BUSD) eylül ayındaki 1,5 milyar dolarlık seviyesini kaybederek 1,07 milyar dolara çekildi. Öte yandan USD Coin (USDC) de miktarı azalan stablecoinler arasına girerek 1 milyar seviyesinden 903 milyona geriledi.

Dogecoin ve Shiba Inu düşerken Ripple arttı

Kullanıcıların Binance’de tuttuğu Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) varlıkları bir önceki aya benzer şekilde düşüş serisine devam etti. Borsada tutulan Dogecoin miktarı 11,81 milyar DOGE’den 11,53 milyar DOGE’ye, Shiba Inu miktarı ise 75,4 trilyon SHIB’den 74,62 trilyon SHIB’e geriledi.

Kullanıcıların Binance’teki XRP bakiyeleri de geçtiğimiz aya kıyasla artarak 2,5 milyar XRP’den 2,6 milyar XRP’ye yükseldi.

Borsanın Proof of Rezerv (PoR) desteği sunduğu tüm kripto paralarda %100’ün üzerinde karşılığa sahip olduğu görüldü. Özellikle Ethereum’un rezerv desteği geçen ayki %105 seviyesine oranla artarak ekim ayında %107’lik bir karşılığa ulaştı. Buna nazaran Bitcoin’in rezerv desteği eylül ayındaki %105 seviyesinden gerileyerek ekim ayında %104‘e düştü.

Binance rezervleri ne durumda?

Kullanıcı varlıklarının genel olarak düşmesine karşılık Binance’in rezervlerinde ciddi bir azalma yaşanmadı. Borsanın Bitcoin varlıkları 618 bin BTC’den, 616 bin BTC’ye düşerken Ethereum varlıkları ise arttı. Binance rezervlerindeki Ethereum miktarı 4,09 milyon ETH’den, 4,10 milyon ETH’ye yükseldi.

Binance rezervlerindeki düşüş Dogecoin ve Shiba Inu özelinde de gözlemlendi. Binance’in 1 Ekim itibariyle kullanıcı varlıklarına karşılık 11,5 milyar DOGE ve 76 trilyon SHIB bulundurduğu görüldü. Geçtiğimiz ay Binance kullanıcı varlıklarına karşılık 11,8 milyar DOGE, 77,7 trilyon SHIB bulundurduğunu rapor etmişti.

Binance’in elindeki XRP varlıklarında ise artış görüldü. Geçen ayki 2,68 milyarlık XRP seviyesi ekim ayında 2,73 milyara ulaştı.

Binance’in rezervlerindeki BNB, USDT, BUSD ve USDC ise düşüş yaşayanlar arasında yer aldı. Bu ay borsanın kullanıcı varlıklarına karşılık 33,3 milyon BNB, 18,1 milyar USDT, 1,1 milyar BUSD ve 940 milyon USDC tuttuğu görüldü. Bu rakamlar geçtiğimiz ay 34 milyon BNB, 18,2 milyar USDT, 1,6 milyar BUSD ve 1 milyar USDC şeklindeydi.

Binance şimdiye kadar 30 farklı kripto para için rezerv kanıtı desteği sunarken Bitcoin, Ethereum, DOGE, SHIB ve XRP haricinde Tether (USDT), Binance USD (BUSD), BNB (BNB), Litecoin (LTC), Solana (SOL), Chainlink (LINK), Chiliz (CHZ), Polkadot (DOT), Aptos (APT), Arbitrum (ARB) Mask Network (MASK), Enjin Coin (ENJ), WazirX (WRX), The Graph (GRT), PowerPool Concentrated Voting Power (CVP), Chromia (CHR), Curve DAO (CRV), 1inch (1INCH), Hashflow (HFT), SSV Network (SSV), Polygon (MATIC), Optimisim (OP), True USD (TUSD) ve Uniswap’ı (UNI) da destekliyor.

Binance Kripto Para Varlıklarının Son Durumunu Paylaştı: Bitcoin Teminatında Azalma Var! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Kripto Para Varlıklarının Son Durumunu Paylaştı: Bitcoin Teminatında Azalma Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!