Ethereum İçin Tarihi Dönüm Noktası: ETF’lerin İlk Gününde İlgi Nasıldı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) için tarihi bir dönüm noktası olan vadeli ETF’lerin ilk işlem günü tamamlandı. 

Merakla beklenen vadeli Ethereum ETF’lerinin 9 tanesi 2 Ekim Pazartesi günü ABD borsalarında işleme açıldı. Fakat ETF’ler ilk işlem gününde pek fazla ilgi görmedi. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas tarafından aktarılan verilere göre toplamda 9 farklı vadeli Ethereum ETF’i ilk işlem gününde yaklaşık 1 milyon 700 bin dolar değerinde hacme ev sahipliği yaptı.

Bu hacim değerlerini normal olarak tanımlayan Balchunas, vadeli Bitcoin ETF’ine kıyasla vadeli Ethereum ETF’lerinin geride kaldığını vurguladı. Analist vadeli Bitcoin ETF’i BITO’nun piyasaya sürüldükten sonraki 15 dakika içerisinde 200 milyon dolarlık hacme ulaştığını hatırlattı.

Analist bununla birlikte BITO’nun Ekim 2021 tarihinde yani kripto para piyasası ciddi bir boğanın zirvelerindeyken piyasaya sürüldüğünü öne çıkardı.

Grup olarak vadeli Ethereum ETF’leri için oldukça idare eder bir hacim, 2 milyon doların biraz altında. Yeni bir ETF için neredeyse normal ancak BITO’nun ilk 15 dakikada 200 milyon dolar işleme ev sahipliği yaptığını unutmamak gerekiyor. Bu kıyaslamaya göre vadeli Ethereum tarafı düşük kaldı. Ayrıca VanEck ve ProShares kafa kafaya yarışıyor. Ayrıca BITO’nun boğa piyasasında başlatıldığını ve Bitcoin’in daha popüler bir varlık olduğunu unutmamak gerekiyor.

Verilere göre sadece vadeli Ethereum ETF’i sunan fon yönetim şirketi VanEck, ilk günde kazandığı 305 bin dolarlık hacimle birinci sırada yer alırken ikincilik koltuğunda 284 bin dolarlık hacimle ProShares oturuyor.

Bununla birlikte piyasaya sürülen ETF’lerin 5 tanesi sadece vadeli Ethereum işlemine olanak tanırken 4 tanesi vadeli Bitcoin ve Ethereum işlemleri için faaliyet gösteriyor.

CoinGecko verilerine göre Ethereum fiyatı ETF’lerin piyasaya sürülmesinden kısa süre sonra düşüş gösterdi. Son 24 saat içerisinde %4 gerileyen Ethereum yazım esnasında 1.661 dolardan işlem görüyor.

Ethereum İçin Tarihi Dönüm Noktası: ETF’lerin İlk Gününde İlgi Nasıldı? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum İçin Tarihi Dönüm Noktası: ETF’lerin İlk Gününde İlgi Nasıldı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!